Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #4: Portekiz-İspanya

2018 Dünya Kupası B Grubu'nun iki favorisi Portekiz ve İspanya, turnuvanın ilk büyük maçında karşı karşıya geliyor.

Rusya-Suudi Arabistan açılış maçı olmasıyla, Mısır-Uruguay iki takım kadrosunda bulunan yıldızlarla, Fas-İran ise küçük sürprizler peşindeki iki takımın en önemli sınavı olmasıyla öne çıktı. Ama Portekiz-İspanya, bir başka. Finalde olsa çok da sırıtmayacak bu eşleşme için ilk büyük maç diyebiliriz ve 2018 Dünya Kupası, bazıları için de bu maçla başlayacak.

Turnuvaya bir gün kala namağlup teknik direktörü Julen Lopetegui’yi gönderen ve onun boşluğunu Fernando Hierro ile doldurmaya çalışan İspanya, bir anlamda teknik direktör koltuğunu çarşafla örtüp turnuva süresince ‘abilik’ sistemine geçti. İddialara göre futbolcular Lopetegui’nin görevde kalması için ısrarcıydı fakat Real Madrid’le anlaşan teknik adam hakkındaki karar değişmedi. Bu kararın doğru ve yanlışlığından ziyade nasıl bir etki yaratacağını biraz da bu maçta göreceğiz. Portekiz ise komşusu ve yaklaşık yüz yıllık rakibi karşısına çıkarken ‘Son Avrupa Şampiyonu’ apoletinin beraberinde getirdiği özgüveni taşıyor.

Kaybedenin sonraki turda Uruguay gibi zor bir rakiple eşleşme ihtimalinin yüksek göründüğü maçta iki takım da önlemli olmayı öncelik edinebilir. Ancak sahada bulunan çok sayıda yetenekli hücumcu, her hâlükarda zevkli bir karşılaşma vadediyor.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce