Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #3: Fas-İran

B Grubu'nun sürpriz peşindeki iki takımı Fas ve İran, o sürprizin tek adayı olmak için karşı karşıya geliyor...

2018 Dünya Kupası’nın üçüncü, günün ikinci maçı, B Grubu’nun ise açılış maçı, Fas ve İran’ı karşı karşıya getiriyor.

Zor bir kura sonucu kendilerini buldukları grupta İspanya ve Portekiz’in gölgesinde kalan iki takımın da stratejisi aynı: Birbirleriyle oynadıkları bu maçı kazanıp, diğer iki karşılaşmanın birinden beraberlik kopararak 4 puan ve averajla gruptan çıkmayı beklemek. Dolayısıyla hedef maçlarını oynayacaklar, kaybeden -mantıken- turnuvadaki iddiasını yitirecek. Yani bu maç, bir anlamda ikinci tur eşleşmesi gibi. Hatta İran Teknik Direktörü Carlos Queiroz’a sorarsanız biraz daha fazlası: “Fas maçı bizim için Dünya Kupası finali niteliğinde. Hayatımız buna bağlıymış gibi mücadele etmeliyiz.”

Son iki yılı Ajax’ta olmak üzere dört yıldır Hollanda Ligi’ne damga vuran Hakim Ziyech, dün Golovin ile başlayan şöhret katlama serisinin ikinci halkası olabilir. Real Madrid’de yavaş yavaş forma bulmaya başlayan 19 yaşındaki sol bek Achraf Hakimi de öne çıkabilecek bir başka isim. Elbette ağzıyla kuş tutsa Marcelo’yu kesemeyecek ancak burada yapacaklarıyla kariyerini birkaç adım öteye götürebilir. Galatasaraylılar Belhanda’yı, Fenerbahçeliler Dirar’ı, Yeni Malatyasporlular çok iyi sezon geçiren forvetleri Boutaib’ı farklı bir gözle izleyecek. Romantik Galatasaraylılar Amrabat’a da parantez açabilir.

İran adına ise beklentileri üzerinde en çok hissedecek iki oyuncu, elemelerde tam 11 gol atan Sardar Azmoun ve tıpkı Ziyech gibi Hollanda Ligi’nde yıldızlaşan Alireza Jahanbakhsh olacak. Yıllardır futbol oynadığı ülkede sahaya çıkacak olan Azmoun’un, hakkında büyük transfer iddiaları ortaya atılmasını sağlayan futbolunu dünya sahnesine nasıl taşıyacağını göreceğiz. Sağ kenarda oynamasına rağmen sezonu 21 golle (ve 12 de asistle) bitirerek turnuva öncesi isminin önüne ‘Hollanda Ligi Gol Kralı’ unvanını ekleten Jahanbakhsh da dikkat edilmesi gereken bir diğer isim.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce