Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Futbol2018 Dünya Kupası B Grubu: Cebelitarık Üçgeni

Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası'na artık sayılı günler kaldı. Turnuva başlamadan hemen önce, gruplara hızlı bir bakış atma zamanı...

*Socrates’in detaylı 32 takım analizini de içeren 192 sayfalık Dünya Kupası özel sayısına buradan veya bayilerden ulaşabilirsiniz.

Röntgen

2018 Dünya Kupası eşleşmelerinin çok azında iki güçlü ülkenin aynı gruba denk geldiğini görüyoruz. İber Yarımadası’nın iki ülkesi İspanya ve Portekiz’in bulunduğu B Grubu da bunlardan biri. Aslında B Grubu için ‘zıt kutupları’ bünyesinde barındıyor desek yanılmış olmayız. Zira bir tarafta son 10 yılda kupa kazanma kültürünü içselleştirmiş İspanya ve Euro 2016 şampiyonu Portekiz varken, diğer tarafta ise sınırlı güçleriyle Rusya uçağına binen ama belki de sürpriz yapma planlarıyla içi içine sığmayan iki ülke; Fas ve İran var.

İspanya, Rusya yolunda elemelerde oynadığı on karşılaşmanın dokuzunda galibiyet alıp, birinde sahadan beraberlikle ayrıldı. Attıkları 39 gole karşı yedikleri gol sayısı sadece üçtü. Tüm bunlar, kupa üstüne kupa kazanmış altın nesilden sonra gelen bu jenerasyonun kendini ispatlama gayesini de bir anlamda gözler önüne seriyor. Portekiz, Euro 2016’yı şampiyon olarak tamamladığında ise bu bir sürprizdi. Şimdi o kadroya göre pek çok mevki için nispeten daha iyi durumdalar. Onlar da 2018 Dünya Kupası eleme gruplarını İsviçre’nin önünde lider olarak tamamladı ve Dünya Kupası biletini kaptı. Ajax’ta göze çarpan bir sezon geçiren Hakim Ziyech’in önderlik ettiği Fas, Fransa 98’den sonra ilk kez Dünya Kupası tecrübesi yaşayacak. Herve Renard’ın öğrencileri Afrika Elemeleri’nde grubunu gol dahi yemeden lider tamamladı. İran ise teknik direktör Carlos Queiroz önderliğinde gezegendeki en mühim futbol turnuvasına üst üste ikinci kez katılma hakkı kazandı, hem de Asya elemelerinde grubunu zirvede tamamlayarak.

Belirleyici Unsur

Ronaldo, kupadaki akıbetleri için ‘‘Favori değiliz ancak her şey mümkün. Gruptan çıkarsak her şey olabilir’’ diyor. Ronaldo, La Liga’da beklenildiği kadar iyi bir sezon geçirmemesine rağmen Şampiyonlar Ligi’nde yine sahnedeydi ve gol kralı oldu. Onun bu turnuvada göstereceği performans da grubun akıbetini belirleyen unsur olacak. Diğer taraftan Portekiz’in zayıf tarafı, savunmasını da düşününce bir sürpriz yaşamamaları adına Ronaldo’nun ‘Ronaldo gibi’ oynamasına fazlasıyla ihtiyaçları olacak. Zira yanı başlarında hata yapmalarını bekleyen bir Fas Milli Takımı olacak.

Bu Maç Kaçmaz

İspanya – Portekiz. Herhalde biri size gelip bu iki takımın yarı finalde karşılaşacağını söylese onu asla yadırgamazsınız. B Grubu’nun bu iki güçlü takımı, grubun ikinci karşılaşmasında kozlarını paylaşacak. Bu maçın kazananı hem liderlik için önemli bir avantaj elde edecek hem de turnuvaya moralli bir başlangıç yapmış olacak. Tabii ki o gün sahada olacak 22 oyuncunun pek çoğu mevkisinin en iyisi. Sadece bu bile gözlerimizi ekrandan ayırmamamız için yeterli bir sebep gibi duruyor.

Socrates’in Tahmini

‘‘Birinci belli, peki ya ikinci kim?’’ Bu, B Grubu için fazlasıyla yapılan yorumlardan biri. Portekiz her ne kadar İspanya maçını kazanıp grubu zirvede tamamlayacak güce sahipse de kupanın favorilerinden İspanyolların buna izin vermesi pek kolay değil. Fas ve İran ise elbette sürpriz peşinde koşup son 16 bileti arayacaklar ancak son iki sırayı paylaştıkları senaryo daha gerçekçi duruyor.

Takım Kadroları

Portekiz | İspanya | Fas | İran

Fikstür

15 Haziran Cuma 18:00: Fas-İran

15 Haziran Cuma 21:00: Portekiz – İspanya

20 Haziran Çarşamba 15:00: Portekiz – Fas

20 Haziran Çarşamba  21:00: İran – İspanya

25 Haziran Çarşamba 21:00: İran – Portekiz

25 Haziran Pazartesi 21:00: İspanya – Fas

*adidas X Socrates’in hazırladığı Dünya Kupası fikstürünü indirmek için tıklayın.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce