Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolVideoElveda Barcelona!

Neymar, Barcelona ile yollarını ayırdı ama kalbini değil! Yıldız oyuncunun duygusal vedası gündeme damga vurdu.

Bir sporcunun hayatı meydan okumalar ile geçer. Bazıları bizim karşımıza çıkar, diğerleri ise bizim kararlarımızın sonucudur. Kariyerimizi aydınlatmak için ışık tutan, kuvvetli ama kısa süren…  

Barcelona bir meydan okumadan daha fazlasıydı. Bu, video oyunlarında beraber oynadığın yıldızlarla birlikte olan bir çocuğun rüyasıydı. 21 yaşında Katalonya’ya geldim ve birçok macera yaşadım. Kulüpteki ilk günlerimi hala hatırlıyorum, soyunma odasını paylaştığım; Messi, Valdes, Xavi, Iniesta, Puyol, Pique ve Busquets ve diğer idolleri… “Bir kulüpten daha ötesi’ olan kulüpte kendi sıramın gelmesini bekledim. Barcelona; Katalonya’yı temsil eden ulus…


Tüm hayatım boyunca gördüğüm en iyi sporcu ile beraber oynamanın gururuna sahibim. Ondan daha iyisini göremeyeceğime eminim: Leo Messi….. Saha içinde de saha dışında da dostum… Seninle oynamak onurdu. 

Messi ve Suarez ile beraber tarih yazan bir üçlü oluşturduk. Bir sporcunun kazanabileceği her şeyi kazandık. Unutulmaz anlar yaşadık.

Bir şehirden daha fazlası olan bir şehirde yaşadım. Orası benim evimdi. Barcelona’yı ve Katalonya’yı çok seviyorum. Fakat her sporcunun (ve benim) yeni meydan okumalara ihtiyacı vardır. Hayatımda ikinci defa babamla çelişiyorum. Baba, seni anlıyorum ve görüşlerine saygı duyuyorum. Ama kararımı verdim ve her zaman olduğu gibi bana destek vermeni istiyorum. “Tanrı ile beraber git ve mutlu ol oğlum. Koş! Öpüyorum, ben de seninle beraberim”


Barcelona ve Katalonya her zaman kalbimde olacak ama yeni meydan okumalara ihtiyacım var. Yeni kazanımlar elde etmek ve kazanmak istedikleri şampiyonluklara yardımcı olmak için Paris Saint Germain’in teklifini kabul ettim. Bana, cesur bir kariyer planı sundular ve  bu meydan okuma için hazır olduğumu hissediyorum. Barcelona taraftarlarına ve bir şeyler öğrenmeme neden olan, soyunma odasını paylaşma şansına eriştiğim bütün muhteşem sporculara teşekkür ediyorum.

Artık, kalbimde ayrılık vaktinin geldiğini hissediyorum. Paris Saint-Germain, önümüzdeki yıllarda benim yeni evim olacak. Bana duydukları güvene karşılık vermek için çok çalışacağım. 2009’dan beri  bana destek çıkanlara güveniyorum. Kariyerimin bu döneminde birçok zorlukla karşılaşan; hayranlarım, arkadaşlarım, aileme ve bana profesyonel destek verenler…  Bugün huzuru hak ediyorsunuz. Zor bir karardı ama 25 yılın olgunluğu ile bir karar verdim.

Her şey için teşekkürler Barcelona. Paris, artık ben buradayım. Tanrı bizi korusun.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce