Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolSezonun 11’i: Bundesliga (2016-2017)

Fatih Demireli ve Erman Yaşar, Bundesliga'da geride kalan sezonun en iyi 11'ini seçti.

Bundesliga, Bayern Münih’in şampiyonluğu ile kapansa da Leipzig ve Dortmund gibi takımlardan da göze batan performanslar çıktı. Fatih Demireli ve Erman Yaşar, sezonun dikkat çeken isimlerinden şöyle bir 11 ortaya çıkardı:

Bundesliga'da 2016-2017 sezonunun 11'i
Bundesliga’da 2016-2017 sezonunun 11’i

Manuel Neuer (Bayern Münih): Günümüzün tartışmasız en iyi kalecisi Alman yıldız kalesinde yine kusursuz bir sezon geçirdi. Farklı bir sıklette ve bu ligde rakibi yok.

Sead Kolasinac (Schalke 04): Özellikle Schalke’nin üçlü savunma oynaması ona fazlasıyla yaradı. Dörtlü savunmada sıradan performanslar sergileyen Boşnak oyuncu üçlünün solunda lokomotif gibiydi ve olağanüstü bir sezon oynadı.
Mats Hummels (Bayern Münih): Sezon başında Bayern’e geçen Alman milli yıldız, milli takımda olduğu gibi Bayern’de de ilk sezonunda savunmanın liderliğini aldı.
Niklas Süle (Hoffenheim): Sezonun büyük çıkış yapan Hoffenheım’ında savunmada parlayan Süle Alman futbolunun gelecekte çok şey beklediği isimlerden. Hatasız performansı sezon ortasında onu Bayern Münih’e götürdü.
Philip Lahm (Bayern Münih): Efsane Lahm son sezonunda yine eksiksiz bir performans gösterdi ve tüm futbolseverler aynı fikirde birleşti. Çok erken bırakıyor istese 2-3 sene daha oynar.
Thiago Alcantara (Bayern Münih)Barcelona’dan transfer olduğundan beri kendisinden bekleneni bu sene veren Katalan oyuncu kusursuz bir orta saha performansı ile Bayern’i zafere götürdü.
Naby Keita (RB Leipzig): Bu sene Bundesliga’yı takip edip o’na hayran kalmayan yoktur. Orta sahada bitmek bilmeyen enerjisi, kat ederek adam eksiltmeleri, enerjisi, yaratıcılığı tam anlamıyla modern orta sahanın tanımını sundu. 50 milyon avrolara dünya devlerine transferi konuşuluyor, Leipzig için zor bir yaz olabilir onu tutmak adına.
Ousmane Dembele (Borussia Dortmund): Çaylak sezonunda 12 asist yapması ve dribling liderliğine oynaması, sahada durdurulamaz görüntüsü ve ayrıca sezon içerisinde oyun görüşü ve aklının kat ettiği mesafe. Dembele kuşkusuz Avrupa’nın en çok heyecan veren 2-3 genç yeteneğinden biri.
Emil Forsberg (RB Leipzig): Leipzig ligi ikinci bitirdiyse aslan payı Keita ile birlikte onun ama ben Forsberg’i bir adım öteye koyuyorum. Attığı kiritk goller, yaptığı 19 asist ile ligin aist kralı olan isveçli herkesi kendine hayran bıraktı.
Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund): 31 golle Bundesliga gol krallığına ulaşan Gabon’lu tüm sezon hücumda Dortmund’un kalbiydi.
Robert Lewandowski (Bayern Münih): Bayern Münih her mevkisinde en az iki yıldızı olan bir takım. Ancak Leva’ya bir şey oldugunda yerine koyabilecek kimseleri yok. 30 gol atarak sezona damga vuran Polonyalı golcü Bayern’de sezonun en iyi oyuncusuydu.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce