Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BisikletTur Günlüğü: Zamana Karşı Gibi

Konya etabının kazananları Andre Greipel ve Caja Rural oldu.

Türkiye Turu’nda iki zorlu günün ardından düz bir parkura sahip Vestel Aksaray-Konya etabının kolay geçmesi beklenebilirdi. Ancak sonuç öyle olmadı. 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun üçüncü etabı hiç de kağıt üzerinde göründüğü kadar kolay değildi. Etap başında yağmur ve rüzgardan etkilenen ana grupta bölünmeler yaşandı. Hava şartlarını iyi kullanan Lotto-Soudal, takım halinde tempo yükseltip 24 kişilik bir kaçış grubu oluşumuna liderlik etti. Bu noktadan sonra da zaten her şey onların kontrolündeydi.

Son 30 kilometre içerisinde Lotto-Soudal’in tekrar pelotona hız vermesi sonucu ön grupta Lotto’dan altı bisikletçiyle Team Roth’tan iki sporcu kaldı. Bu noktadan Lotto-Soudal etap sanki bir takım zaman karşıymışçasına çalıştı ve Andre Greipel’in son sprintte etabı kazanması için hiçbir engel kalmadı. O da üzerine düşeni yaptı ve Alberto Cecchin’in önünde Vestel Aksaray-Konya etabında galibiyeti aldı. Greipel Türkiye’deki 11. etap zaferini kazanırken takım arkadaşı Kris Boeckmans da podyuma çıkmayı başardı.

Mayolar

Güne genel klasman lideri olarak başlayan Przemyslaw Niemiec, Lotto-Soudal’in temposuyla geride kalan gruptaydı. Gün sonunda 22 dakika geriden gelen Niemiec, zaten turkuaz mayosunu da kaybetti. Yeni genel klasman lideriyse dünkü etabın galibi Pello Bilbao oldu. Bilbao’yu turkuaz mayo klasmanında takım arkadaşları Jose Gonçalves ve David Arroyo takip ediyor. Gonçalves aynı zaman yeşil mayo klasmanında da Niemiec’in önünde lider. Dağların Kralı mayosu ise hala Remy Di Gregorio’da.

Vestel sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri prim kapısından bugün de ilk geçen isim olan Lluis Mas Bonet, beyaz mayodaki liderliğini pekiştirdi. Caja Rural’in İspanyol bisikletçisi geçen sene kazandığı beyaz mayonun bu yıl da en önemli favorisi.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

1159 Gün

1159 Gün

3 sene önce
İstasyon

İstasyon

4 sene önce
Rüya Gibi

Rüya Gibi

4 sene önce