Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BasketbolRakocevıc: Savaş Varken…

Igor Rakocevic, Türkiye maçı öncesinde Socrates’e konuştu.

Dejan Bodiroga’nın kariyerine FIBA’da devam etme kararı almasının ardından, Dragan Djilas liderliğindeki federasyonda asbaşkanlık görevine getirilen Igor Rakocevic, EuroBasket 2015’i Berlin’de takip ediyor.

Federasyonda yürüttügü görevin yanı sıra, Sırbistan antrenmanlarına katılan ve dönem dönem oyuncularla birebir ilgilenen Rakocevic, ülkesinin Türkiye’yle oynayacağı maçı Socrates’e değerlendirdi.

*2009-2011 yılları arasında Efes Pilsen forması giyen Rakocevic’in verdiği özel röportajın tamamı gelecek aylarda Socrates Dergi’de olacak.

Rako’nun açıklamaları şu şekilde;

“Türkiye’de yaşananları biliyorum. Orada bir savaş var. Politik problemler bu seviyeye ulaşmışken, takımın tamamen basketbola konsantre olması mümkün değil. Nasıl olsun ki? Ülkeniz bunları yaşıyorken sahaya çıkıp oynamak kolay mı? Dilerim sorunlar kısa sürede çözülür.”

Igor Rakocevic kosarka Crvena zvezda utakmica Jadranska ABA liga protiv Mega Vizura u hali Pionir  25.11.2013. godine Foto: Marko Metlas Igor Rakocevic 2007, 2009 ve 2011’de Euroleague’de sayı kralı olmuştu. Fotoğraf: Marko Metlas

 

“Teknik analiz yapmak gerekirse… Ataman’ın takımı pota altında çok güçlü. Birbirini tamamlayan nitelikte bir oyuncu grubu var. Mesela Ersan geleneksel bir 4 numara değil. Hareketli, çok efektif. Ayrıca kısalardan zaman zaman birebir oynayabilmesi önemli.

“En nihayetinde, Sırbistan daha kaliteli bir takım. Türkiye elbette tehlikeli ama kaznacağımızı düşünüyorum. Grupta liderliği garantilememiz için Türkiye’yi yenmeliyiz.”

 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Umut Işığı

Umut Işığı

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce