Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BisikletContador’dan Messi olur mu?

İtalya Bisiklet Turu’nda yapacaklarından, Alberto Contador ve Peter Sagan’a... Bisiklet dünyasının çılgın patronlarından Oleg Tinkov, cyclingnews.com için yazdı.

Tinkoff-Saxo’nun sahibi Rus işadamı Oleg Tinkov, bisiklet dünyasının görebileceği en çılgın isimlerden. Son zamanların da en çok konuşulanı. Sezon ortasında takımın sportif direktörü Bjarne Riis’i kovuşunun yanı sıra, yaz döneminde finansal açıdan elini taşın altına koyarak takıma kattığı Peter Sagan’ın form durumu hakkında yaptığı yorumlar bu ilginin temel sebepleri. Ancak artık konuşma sırası onda. Tinkov’un cyclingnews.com için kaleme aldığı yazıdan satır başları:

“Giro d’Italia başlıyor. Yani sezonun en sevdiğim anlarından birindeyiz. Giro’yu, Fransa Bisiklet Turu’na tercih ederim. Bu tercihimin arkasında birkaç basit sebep var: Daha güzel yemekler, daha güzel manzara ve daha az stres. Ayrıca İtalya’da polisler daha kibar ve yarış rotasında araba sürmeme izin veriyorlar. Tour’daki jandarmalar geçen sene ben ve benim gibi birçok ismi durdurmuştu. Bu çok üzücü. Organizasyonu yapan ASO bana yardımcı olmak istedi ancak Fransa’daysanız iş polise kalmıştır.”

“Giro takım için büyük bir hedef çünkü Alberto Contador, Giro-Tour dublesi yapmak istiyor. Bu başarıya ulaşabileceğini düşünüyorum ancak bisiklette her şey olabilir. Tıpkı geçen yılki Fransa Turu’ndaki yaptığı kaza gibi. Ancak normal şartlar altında o en güçlüsü.”

“Alberto’nun Giro’da ikinci olması bana göre iyi bir sonuç olmaz. Tour’da ikinci olmak daha farklı çünkü Froome ve Nibali de orada olacak. Ama dürüst olmak gerekirse İtalya’da onu zorlayacak bir isim göremiyorum. Her şeyin yolunda gitmesi hâlinde Giro’yu kazanmak, onun için problem olmamalı. Elbette Aru, Porte ve Uran’ı da dikkatle izleyeceğiz. Ancak Alberto’nun onlardan daha güçlü ve bir seviye yukarıda olduğunu da biliyoruz.”

“İtalya’da takım arabasının içinde olacağım. Bunun yarışçılar için işleri kolaylaştıracağını düşünmüyorum. Aynı şekilde Bjarne Riis’den daha az karizmatik olduğumu da… Onun yerini gayet iyi şekilde doldurabilirim. Arabadayken, yarış taktikleriyle ilgilenmeyeceğim ve takım telsizine konuşmayacağım. Bu, sportif direktörlerin işi. Ancak arabada oluşum bisikletçiler üzerinde baskı oluşturacaktır. Artan baskının, sonuçları iyileştireceğini düşünüyorum. Bisikletçiler baskıyı içinde barındıran bir iş yapıyor. Tıpkı Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış Lionel Messi gibi. O da baskı altındaydı, iki gol attı ve Barcelona kazandı.”

“Sagan büyük bir şey kazanmayalı uzun zaman oldu. Bu, Tinkoff-Saxo ile alakalı bir durum değil çünkü Cannondale’deyken de kendinden beklendiği kadar zafer elde edemiyordu. Olay, koçu Bobby Julich ile de alakalı değil, sorunun çok daha derin bir sebebi var. Ancak bu sorunun sebebini bulmaya da, bir şeyleri değiştirip yeniden kazanmaya da ihtiyacı olan Sagan. Ben bu konuda pek fazla şey yapamam.”

“Aslında sorunu yaratan benim çünkü ona çok fazla para ödüyorum. Büyük bir çek veriyorum ve o, çok iyi performans sergilemiyor. Bu hiç iyi değil. Umarım Kaliforniya Turu’nda kazanmaya başlar. Onun için önemli bir şans.”

*Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

1159 Gün

1159 Gün

3 sene önce
İstasyon

İstasyon

4 sene önce
Rüya Gibi

Rüya Gibi

4 sene önce