Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

GündemVideoİhtiyar Delikanlı

Robert Marchand 105 yaşında ve bisikletiyle rekorlar kırmaya devam ediyor.

2016’nın Ekim sonunda, Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası’nı izlemek için St-Quentin-en-Yvelines’deki velodromu ziyaret edenlere bir duyuru yapıldı: 105 yaşındaki bisikletçi Robert Marchand, 4 Ocak’ta bu velodromda rekor deneyecekti.

Amacı, direkt kendisine özel açılan 105 yaş üstü kategorisinde rekor kırmaktı. Söz konusu rekor, velodromda bir saat boyunca alınan mesafe üzerinden hesaplanıyordu ve Marchand 100 yaş üstünde iki kez bu hedefe ulaşmıştı. 2012’de ilk kez kırdığı rekoru, iki sene sonra saatte 25 kilometreden fazla mesafe giderek geliştirmişti.

Marchand’ın 105 yaş rekoru ise 22 kilometreyi aşarak geldi. Velodromda atılan 92’den fazla tur, çıtayı da arkadan gelecekler için belirlemiş oldu! Performansı sırasında yapılan son 10 dakika uyarısını görmeyen Marchand, denemesi sonrasında “Eğer o uyarıyı görseydim daha hızlı gider, daha iyi bir derece yapardım. Artık rakibimi bekliyorum” şeklinde bir açıklama yaptı ve başarı için ne kadar istekli olduğunu da gösterdi.

Tecrübeli(!) bisikletçi, Birinci Dünya Savaşı patlak vermeden üç yıl önce Amiens yakınlarında doğmuştu. Hayatını itfaiyeci olarak kazanmış, daha sonra Venezüela ve Kanada gibi farklı dünyaları görmüş ve 60 yaşında yeniden Fransa yolunu tutmuştu. Ancak para kazanmak için çalıştığı farklı işler, büyük tutkusu bisiklete yönelmesini engellemişti. Sporuna tutunması, 68 yaşından sonrasına denk gelmişti. Belki de isteğine bu kadar geç ulaşması, sevgisinin miktarının arkasındaki en önemli sebepti…

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce
Sıfır

Sıfır

3 sene önce