Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BasketbolDiğer SporlarFutbolUyanışlar

Sporcular genelde kendi mesleklerinde psikolojik ve fiziksel sınırların tepesindedir. Ama bazen uyku ve dalgınlık herkesi bulur.

David de Gea: Transfer penceresinin kapanmasına yakın günlerde kulüp çalışanları ve menajerleri uykusuz günler bekler. Dünyanın en zengin kulübünde bile durum böyledir. Real Madrid’in de 2015 yazındaki en büyük transfer hedefi Manchester United’ın kalecisi David de Gea’yı takıma getirmekti. Uzun süren görüşmelerin ardından hem İngiliz kulübü ile hem de İspanyol kaleciyle ile anlaşıldı. Fakat transfer döneminin tüm yorgunluğu, Akdeniz rehaveti ve dalgınlıkla birleşince uzun yıllar unutulmayacak bir olay yaşandı. İki kulüp saat 19.00’da anlaşmıştı. Real Madrid’in gerekli evrakları fakslamak için önünde beş saat vardı ama belgeler -nasıl olduysa- saat 01.00’e kadar gönderilemedi. O beş saatin kulüpte nasıl geçtiği hâlâ merak konusu. Real Madrid çalışanları o günün bir anına kahve içmeyi sıkıştırabilseydi, belki de David de Gea şu an Real Madrid kalecisiydi!

Betfair World Snooker Championship

Mark King: Birçok snooker oyuncusu için isteka değiştirmek, başlarına gelebilecek en kötü şeylerden biri. Bu oyunu üst seviyede oyuncuların çoğu, kariyerlerinin neredeyse tamamında tek bir istekayla oynar. Durum böyleyken snooker oyuncularının bu konuda ne kadar dikkatli olduğunu tahmin etmek zor değil. İngiliz oyuncu Mark King de normal şartlarda istekasından ayrı kalamayanlardan. Ancak 2016 Birleşik Krallık Şampiyonası’nda durum böyle değildi. King, ilk turdaki maçının seans arasında 3-1 gerideydi. Fakat işler daha da kötüleşti çünkü seans arasında gittiği turnuva ofisinde istekasını unutmuştu. Ve bunu da arenaya döndüğünde fark etti. İstekası olmadığı için aradan sonraki ilk frame’i otomatik olarak kaybetmiş sayıldı ve sonrasında maçı çevirmesi mümkün olmadı. Bir anlık dalgınlık, Mark King’e belki de kazanabileceği bir maça mâl olmuştu.

Charles Shackeford of the New Jersey Nets

Charles Shackleford: O dönemki ismiyle Avrupa Kulüpler Kupası, çeyrek finale kalma grubunda son maçlar oynanıyor. CSKA Moskova’nın gruptan çıkması garanti. İkincilik içinse Ülker, Unicaja Malaga ve az da olsa Antibes için hâlâ şans var. Ülker, Malaga ile oynayacak ve ilk maçın skoru doğrultusunda 6 sayı fark yemediği takdirde gruptan çıkacak. Öte yandan, Antibes sürpriz yapıp CSKA’yı yenerse Ülker 20 sayı fark yese dahi istediğini alacak. Filmi maçın sonuna saralım… Ülker’in ABD’li pivotu Charles Shackleford serbest atış çizgisinde, Malaga 1 sayıyla önde. Kenar yönetimi ABD’li yıldıza atışı kaçırmasını işaret ediyor. Eşitlik, yani uzatmalar Malaga adına yeni bir fırsat demek.

Shackleford ilk atışı kaçırsa da sonrasında bir dalgınlık anı yaşıyor: İkinci atış isabetli! “O topu hayaletler soktu” dediği pozisyonla Malaga maçı uzatıyor ve işine yarayacak 9 sayılık farkı yakalıyor. Neyse ki diğer maçta Antibes sürprizi var… Üçlü averaj sonrası Ülker üst tura çıkıyor. Shackleford, bu dalgınlığının bedelini pahalıya ödemediği için şanslı. Belki de o günden sonra, maçlardan evvel kahve içmeyi adet hâline getirmiştir…

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Umut Işığı

Umut Işığı

3 sene önce
Sessizliği Kırmak

Sessizliği Kırmak

3 sene önce
Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce