Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BisikletSon Şans

Türkiye Bisiklet Turu'nun Kraliçe Etabı olan Kumluca-Elmalı, genel klasmanın kaderini değiştirebilir. Etap öncesi notlarımız...

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda genel klasmanın kaderini değiştirebilecek belki de son etap olan Elmalı’ya geldik. 2014’te Rein Taaramae ve 2015’te David Rebellin, Elmalı’yı kazandıktan sonra genel klasmanda önemli avantajlar elde edip daha sonra turkuaz mayoyu Selçuk’taki Meryem Ana tırmanışında kaybetmişlerdi.

Bu sene Selçuk’ta bitecek etabın Meryem Ana’dan geçmemesi ve düz bir finişe sahip olması nedeniyle Elmalı’da turkuaz mayoyu üzerine geçiren bisikletçi, 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu da bir aksilik olmazsa kazanmış olacak.

Parkur ve Profil

Önceki yıllarda Antalya, Finike ya da Kemer’den start alan Elmalı etabının bu seneki başlangıç noktası Kumluca. Dünkü etap sonrası Kemer’de konaklayan bisikletçileri yaklaşık bir saatlik Kumluca yolculuğu beklese de diğer start noktalarına göre Elmalı’ya daha yakın bir yerden etaba başlayacaklar. Bu nedenle de 116.9 kilometrelik günde bisikletçileri Göğübeli’deki tırmanış öncesi daha az yorulacakları bir parkur bekliyor.

Bu durum tabii ki son tırmanışın ne kadar zor olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Özellikle son üç kilometrede eğim nadiren yüzde 10’un altına düşüyor. Eğimin yanında yolun çok kıvrımlı olması da zorlayıcı bir diğer etken.

Favoriler

Genel klasmanın ilk üç sırasında Caja Rural’den isimler var: Pello Bilbao, Jose Gonçalves ve David Arroyo. Caja Rural’i genel klasman yolunda tehdit edebilecek en yakın bisikletçi ise Bilbao’nun 22 saniye arkasındaki Astana City’li Nikita Stalnov. Kazak sporcu eğer podyumda yer bulmak istiyorsa son tırmanışta atak yapmak zorunda. Genel klasmanda iddiası kalmayan Davide Rebellin de etabın favorilerinden. Geçen sene de Elmalı’da kazanan Rebellin bu tırmanışı yakından tanıyor. Aksaray-Konya etabında turkuaz mayosunu kaybeden Przemyslaw Niemiec de bunu bir etap zaferiyle telafi etmek isteyebilir. Niemiec’in takım arkadaşı Kristijan Durasek geçen sene Elmalı’da ikinci olmuştu. Lampre Merida başarılı geçen haftasına bir etap zaferi daha ekleyebilir.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

1159 Gün

1159 Gün

3 sene önce
İstasyon

İstasyon

4 sene önce
Rüya Gibi

Rüya Gibi

4 sene önce