Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BisikletTur Günlüğü: Beklenen Zafer

Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya-Kemer etabını genç sprinter Jakub Mareczko kazandı. Kısa bir etap değerlendirmesi...

Son yıllarda Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda sıkça izlediğimiz genç yeteneklere bu sene de bir yenisi eklendi. Thibaut Pinot, Simon ve Adam Yates gibi genel klasman iddialısı olabilecek isimleri TUR’un podyumunda görmüştük. Alanya-Kemer etabında da bu sefer genç bir sprinterin parlamasına şahit olduk. Southeast’in Polonya asıllı İtalyan bisikletçisi Jakub Mareczko, Andre Greipel ve Sacha Modolo gibi önemli sprinterlerin önünde finiş çizgisini geçmeyi başardı. Bu etap galibiyeti, 30 Nisan’da 22 yaşına girecek Mareczko’nun bugüne kadar kariyerinde aldığı en önemli zaferlerden. Yine Marcel Kittel, Andrea Guardini gibi sprinterlerin Türkiye Turu’nda parladığını unutmamak lazım.

Gün Kemer’de biterken podyumun ikinci sırasında Türkiye Bisiklet Turu’nda bu sene bir (Aksaray-Konya) ve toplamda da 11 etap kazanan Greipel vardı. Marecezko’nun takım arkadaşı Manuel Belletti ise podyumun son basamağında kendine yer buldu.

Mayolar

Seydişehir-Alanya etabı gibi toplu finişle biten etap sonrasında genel klasman adayları arasındaki farklarda değişim yaşanmadı. Caja Rural’den Pello Bilbao turkuaz mayosunu Elmalı etabında da üzerinde taşıyacak. Bilbao’nun genel klasmandaki en yakın rakipleri ise takım arkadaşları Jose Gonçalves ve David Arroyo.

Etap parkurunda tırmanış kapısı olmadığı için kırmızı mayo yine Remy Di Gregorio’da. Günün tek mayo değişimi ise yeşil mayo klasmanından. Etap öncesi Jose Gonçalves’in arkasında ikinci olan Alberto Cecchin finişte aldığı puanlarla yeşil mayonun yeni sahibi.

Öte yandan Vestel Türkiye Güzellikleri Mayosu klasmanında hâlâ Lluis Mas Bonet’yi tehdit edebilen kimseler yok. İlk etap sonunda aldığı mayoyu Elmalı’da da Mas Bonet taşıyacak.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

1159 Gün

1159 Gün

3 sene önce
İstasyon

İstasyon

4 sene önce
Rüya Gibi

Rüya Gibi

4 sene önce