Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BisikletTur Günlüğü: Lampre’den İkinci Zafer

Türkiye Bisiklet Turu'nun toplu sprintle biten ilk etabını Sacha Modolo kazandı. Etap notlarına bakıyoruz...

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun rüzgarlı Kapadokya ve Konya etaplarının ardından bisikletçiler bugün önceki yıllardan alışık oldukları bir havayla karşılandı. Seydişehir’de başlayan etabın henüz başlarındaki tırmanışlar pelotonu ve özellikle de sprinterleri zorlasa da etabın ikinci yarısında düz bir profil vardı. Özellikle de Alanya’ya yaklaşırken havanın sıcak ve dünün aksine rüzgarsız olması toplu sprintin önünü açtı.

Beklendiği  gibi sprint finişiyle biten günün kazananı Lampre Merida’dan Sacha Modolo oldu. Daha önce 2012 ve 2015’te Türkiye Bisiklet Turu’nda etap kazanan Modolo’nun TUR’daki üçüncü zaferi böylelikle geldi. İtalyan takımı Lampre Merida da ilk gün Przemysław Niemiec’le kazandığı etap sonrasında bu TUR’daki ikinci etabını elde etti. Modolo’yu Nippo-Vini Fantini’den Daniele Colli ve Parkhotel Valkenburg’dan Marco Zanotti takip etti.

Mayolar

Üçüncü etapta elde ettiği turkuaz mayoyla güne başlayan Caja Rural bisikletçisi Pello Bilbao, toplu finişle biten gün sonunda mayosunu korudu. Bilbao’nun Caja Rural’den takım arkadaşı Jose Gonçalves genel klasmanda beş saniye geriden ikinci durumda devam ederken, bir diğer Caja Rural’li David Arroyo da 13 saniye farkla üçüncü.

Dördüncü etap sonrası diğer mayolarda da bir değişiklik yok. Dağların Kralı klasmanının liderine verilen kırmızı mayoyu yine Remy Di Gregorio giyerken yeşil mayo klasmanında da bir kez daha Jose Gonçalves lider.

Polonyalı bisikletçi Pawel Cieslik Vestel sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri prim kapısından bugün ilk geçen isim olsa da Lluis Mas Bonet, beyaz mayodaki liderliğini sürdürdü. Mas Bonet böylece beşince güne de beyaz mayosuyla başlama hakkı elde etti.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

1159 Gün

1159 Gün

3 sene önce
İstasyon

İstasyon

4 sene önce
Rüya Gibi

Rüya Gibi

4 sene önce