Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BisikletAkdeniz’e Geçiş

Zorlu iklim koşullarında geçen ilk üç günün ardından bisikletçiler kıyılara doğru ilerliyor. Dördüncü etapta neler olur?

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu son yıllarda görmediğimiz kadar zorlu üç etapla başladı. İstanbul etabındaki kazalar ve ardından da Kapadokya’nın zorlu coğrafyasıyla birleşen kuvvetli rüzgar bisikletçileri ilk iki günde fazlaca yıprattı. Bu iki günün üstüne düz bir profile sahip Vestel Aksaray-Konya etabında yağmur ve özellikle de rüzgar yine kaosa neden oldu. Bu şekilde geçen ilk üç etabın ardından bisikletçileri çarşamba çok daha rahat bir gün beklemiyor.

Parkur ve Profil

alanya profil

Seydişehir’den başlayacak etabın daha 32. kilometresinde bisikletçileri birinci kategoriden bir tırmanış bekliyor. Peloton altı kilometre sonra da ikinci kategori bir tırmanışı geçecek ancak bu da günün son tırmanışı değil. Günün son kategorize tırmanışı 113. kilometrede gelecek. Etabın güzergahında bu üçlü dışında kategorize edilmemiş tırmanışlar da yine mevcut.

Bisikletçileri, kıyıya yaklaştıkça daha düz bir profil bekliyor. Özellikle yarışın neredeyse son 70 kilometresinde bisikletçileri zorlayacak hiçbir şey yok. Yarışçıların bir diğer şansı da etap parkurunda yağmur ya da şiddetli rüzgarın beklenmiyor oluşu. Hâl böyle olunca peloton, üç gündür özlediği güzel havayla sonunda Alanya’da buluşabilir.

alanya son 3

Favoriler

Sprinterler eğer etabın ilk bölümündeki tırmanışlarda çok geride kalmazlarsa etabın finişi onlara çok uygun. Bu senaryoda üçüncü etabın kazananı Andre Greipel yine en önemli favori. Lampre-Merida’dan Sacha Modolo ve Southeast’ten Jakub Marcezko dikkat edilmesi gereken diğer sprinterler. Ancak bu isimler ilk üç günün yorgunluğuyla da tırmanışlarda daha sonra kapatamayacakları farklar yerlerse etap herkese açık olacaktır.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

1159 Gün

1159 Gün

3 sene önce
İstasyon

İstasyon

4 sene önce
Rüya Gibi

Rüya Gibi

4 sene önce