Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BisikletSprint Günü

TUR'un üçüncü etabı olan Aksaray-Konya kağıt üstünde nispeten kolay görünüyor. Peki öyle olacak?

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Alanya’dan başlayan rotasında Elmalı öncesi geçilen ilk iki etap genelde sprinterlerin kazandığı ve beklendiği gibi geçen etaplar olurdu. Bu sene ise durum biraz farklı. İstanbul-İstanbul etabında yaşanan kazalar sonucu dört bisikletçi abondone olmuştu. Andre Greipel ve Davide Rebellin gibi etap ve genel klasman iddialıları da kazalardan etkilendiler. Bu kaos ortamı içerisinde kaçış grubundan tek başına atak yapan Przemyslaw Niemiec daha ilk etapta genel klasman liderliği için önemli bir avantaj yakaladı.

Kapadokya etabının, profilindeki tırmanışlar nedeniyle zorlu geçeceğini bekleniyordu belki ama saatte 45 kilometreye yaklaşan rüzgâr etabın dengelerinin değişmesinde büyük rol oynadı. Rüzgârı da kullanarak pelotonun temposunu yükselten Caja Rural’dan Pello Bilbao ve Jose Gonçalves etapta ilk iki sırayı aldı ve Niemiec’le aralarındaki farkı azalttılar.

Parkur ve Profil

üçüncü etap profil

Dün Kapadokya’da biten etabın ardından bisikletçiler geceyi yine burada geçirdi ve etabın başladığı yer olan Aksaray’a araçlarla sabah taşınacaklar. Bu etap öncesi transfer nedeniyle de Aksaray-Konya etabı, 12:45 gibi geç sayılabilecek bir saatte başlıyor.

Aksaray-Konya etabının düz profili, ilk iki etaptan sonra bir nefes alma ve sprinterler için etap kazanma imkânı sunuyor gibi görünse de özellikle etap başlarında beklenen yağmur işleri değiştirebilir.

üçüncü etap son 3 profil

Favoriler

Eğer İstanbul etabındaki bir sürpriz ya da Kapadokya’daki gibi bir hava muhalefeti olmazsa etabın sprint finişiyle bitmesini bekleyebiliriz. Bu durumda da ilk akla gelen isim tabii ki Lotto Soudal’dan Andre Greipel. Alman sprinterin Türkiye Bisiklet Turu’nda önceki yıllarda kazandığı 10 etap zaferi olsa da ilk etapta geçirdiği kaza sonucu ne durumda olduğunu yarın daha iyi görme şansımız olacak. Niemiec’le genel klasman liderliğini elinde tutan Lampre Merida, Sacha Modolo’yla bir etap zaferi daha kovalayabilir. Southeast’in genç sprinteri Jakub Mareczko’yu da önemli favoriler arasında sayabiliriz. Özellikle İstanbul etabında da gördüğümüz onun üzerine kurulmuş ve etap kazanma odaklı bir takımla burada Southeast.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

1159 Gün

1159 Gün

3 sene önce
İstasyon

İstasyon

4 sene önce
Rüya Gibi

Rüya Gibi

4 sene önce