Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BisikletTur Günlüğü: Caja Rural’ın Günü

Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabına dünün şanssız takımı Caja Rural damga vurdu. Kısa bir etap değerlendirmesi...

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ikinci etabı soğuk ve rüzgarlı bir Kapadokya sabahında başladı. Paşabağ’dan start alan bisikletçiler Çavuşin, Göreme ve Uçhisar çevresinde dört tur attıktan sonra Uçhisar’daki finişe ulaştılar. Etap başında kaçış grubunu oluşturan Eduard Michael Grosu, Eugert Zhupa ve Nicolas Baldo pelotonla aralarındaki zaman farkını dört dakika 20 saniyeye kadar çıkarsa da finişe 45 kilometre kala ana grup kaçanları yakaladı.

Bu noktadan sonra ise Caja Rural dominasyonuna şahit olduk. Başta Ricardo Vilela ve Lluis Mas Bonet ile ataklar yapan Caja Rural, sonra da takım hâlinde pelotona hızlı bir tempo verdi. Rüzgarın etkisi de bu tempoya eklenince ana grubun büyük bölümü geride kaldı. Turkuaz mayonun sahibi Przemysław Niemiec de takım arkadaşlarına tempoya kurban veren bisikletçilerdendi ve Caja Rural’in ataklarına tek başına yanıt vermek zorunda kaldı. Bu durumdan iyi yararlanan İspanyol takımı, Pello Bilbao ile etap zaferine ulaştı. Bilbao’yu takım arkadaşı José Gonçalves ikinci sıradan takip ederken Mauro Finetto da podyumun son sırasında kendine yer buldu.

bilbao

Mayolar

Etap sonunda Caja Rural’e karşı iyi direnen Niemiec, yarınki etapta da turkuaz mayoyu giyecek. Niemiec’in genel klasmanda en yakın rakibi Bilbao ise onu altı saniye geriden takip ediyor. Genel klasman podyumundaki bir diğer Caja Rural bisikletçisi de 11 saniye geriden gelen Jose Gonçalves.

Günün tek sprint kapısındaki puanları kaçış grubundaki isimler topladı. Kapıdan ilk sırada geçen Eduard Michael Grosu beş puan, Nicolas Baldo üç puan ve Eugert Zhupa bir puan aldı. Yeşil mayo klasmanın lideri ise gün sonunda aldığı puanlarla Gonçalves oldu. Vestel sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri Kapısı’ndan ilk geçen de Grosu’ydu. Zhupa ve Baldo da bu kapıdaki kalan puanları paylaştılar. Gün sonunda ise beyaz mayoyu yine Lluis Mas Bonet giydi. Dağların kralı klasmanı için puan veren iki kapıdan da puan çıkarmayı başaran Remy Di Gregorio, kırmızı mayosunu bir gün daha taşıma hakkı elde etti.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

1159 Gün

1159 Gün

3 sene önce
İstasyon

İstasyon

4 sene önce
Rüya Gibi

Rüya Gibi

4 sene önce