Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BisikletTur Kapadokya’da

Türkiye Bisiklet Turu, Kapadokya'da düzenlenecek etapla devam ediyor. Etap öncesi kısa bir ön değerlendirme yaptık...

İstanbul etabının ardından Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ikinci etabında Kapadokya’ya konuk oluyoruz. Seyirciler için görsel bir şölen sunsa da etabın dağlık profili ve rüzgarlı hava bisikletçiler için zorluk çıkartabilir.

Parkur ve Profil

ikinci etap profil

Paşabağ’dan başlayan etapta bisikletçiler Çavuşin, Uçhisar ve Göreme çevresinde 4 tur attıktan sonra Uçhisar’daki finişe ulaşacak. Etap boyunca geçilecek üç tırmanış, bisikletçiler için zorluk çıkartabilir. Dünkü etapta Przemysław Niemiec’a zaman kaybeden genel klasman adaylarından özellikle Uçhisar’daki son tırmanışta atak bekleyebiliriz.

Günün tek sprint kapısı starttan 37 kilomtere sonra Çavuşin’de geçilecek. Vestel sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri prim kapısı da 75. Kilometrede yer alıyor. Yaklaşık altı kilometre sonra da günün iki kırmızı mayo kapısından ilki geçilecek. İkincisi 117. kilometrede yer alıyor.

ikinci etap son üç

Favoriler

Dünkü etabı solo atakla kazanmış olsa da Przemysław Niemiec aynı zamanda iyi bir tırmanışçı. Turkuaz mayosunu korumak için yine en önde yer almaya çalışacaktır. Kendisini iyi hissetmesi durumunda genel klasmandaki zaman farkını açmak için atak yapabilir. CCC Sprandi Polkowice takımının tecrübeli bisikletçisi David Rebellin de dün geçirdiği kazanın etkilerini atlattıysa son kilometrelerde gözden kaçırmamamız gereken isimlerden. Genel klasmana etkisi nedeniyle kaçış grubuna kalması zor bir etap olabilir ama dünkü gibi bir sürprize de hazırlık olmak lazım.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

1159 Gün

1159 Gün

3 sene önce
İstasyon

İstasyon

4 sene önce
Rüya Gibi

Rüya Gibi

4 sene önce