Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BasketbolGözyaşları Geride Kaldı

Geçen yıl sürpriz şekilde NCAA turnuvasının dışında kalan Villanova'ya ağlayarak veda eden Roxanne Chalifoux, bu yıl kazanan tarafta.

Kolej basketbolunda ‘Mart Çılgınlığı’ sona erdi. Unutulmaz bir kapanışa sahne olan maçta Villanova, Kris Jenkins’in son saniye üçlüğüyle North Carolina’yı geçerek şampiyonluğa uzandı. Takım üyeleri bir yana, bu zafere en çok sevinen isimlerin başında çiçeği burnunda bir Villanova mezunu vardı: Roxanne Chalifoux.

Villanova, geçtiğimiz yıl da turnuvanın Final Four adayları arasındaydı. Son 32 turunda karşılaştıkları North Carolina State’e 71-68 kaybedip turnuvanın en büyük hayal kırıklıklarından birine imza atarken, sosyal medyanın ilgilendiği Villanovalı, basketbol takımından biri değildi. Üniversitede son yılını geçiren ve saha kenarındaki Villanova bandosunun bir parçası olan Roxanne Chalifoux, maçın bitiminde gözyaşlarını dizginleyemedi. Ani ve beklenmedik anda gelen bu veda, yıllardır anılarını biriktirdiği küçük flütüne de son kez üflemesi anlamına geliyordu. Bir yandan gözünden yaşlar süzülürken, öte yandan şarkısını çalmaya devam ettiği görüntüler, Twitter’da gündem oldu. 2015 NCAA turnuvasının en çok hatırlanan görüntülerinden birinin -istemeden de olsa- kahramanı olan Roxanne, tek gecede bir fenomene dönüştü. ‘Mart Çılgınlığı’nın duygusal yoğunluğunun, turnuvadaki hayal kırıklıklarının vücut bulmuş haliydi artık. Bir çeşit modern zaman hastalığı olarak, bu konu da sosyal medya süzgecinde bir geyik malzemesi olmaktan kurtulamadı. Whiplash filminde agresif müzik eğitmeni Terence Fletcher’ı canlandıran J.K Simmons ve bir NBA maçında LeBron James’in dikkatini dağıtmak için kulağına üfleyen Lance Stephenson, Roxanne’ın gözleri yaşlı fotoğrafının yanına ‘monte edilen’ isimlerden yalnızca ikisi…

Boyutu daha küçük ve çıkardığı ses daha tiz olan bir çeşit yan flüt anlamına gelen ‘Piccolo’ sözcüğünden yola çıkarak ‘Piccolo Girl’ olarak nam salan Roxanne Chalifoux’nun ünü sosyal medya sınırlarının da ötesine fırlamıştı. Villanova’nın elenişini takip eden günlerde Jimmy Fallon’ın konuğu olarak The Tonight Show’da boy gösteren Roxanne, onu meşhur yapan anları şu sözlerle anlatıyordu: “Dev ekranda kendimi gördüğüm anda istediğim tek şey, salonda maçı izleyen babamın beni ağlarken görmemesiydi. Ama bir süre sonra herkes beni ağlarken görmüştü”. Kendini ‘normalde oldukça içe kapanık’ olarak tanımlayan Roxanne için tüm bunlar çok fazlaydı. İşin ne boyutta olduğunu anlatmak için belki de şu nokta yeterli: Gözü yaşlı Roxanne’ın piccolo çalarkenki hali, ABD’deki Ulusal Bobblehead Müzesi’nde de sergileniyor:

piccolo bobblehead

Roxanne, geçtiğimiz yıl mezun oldu ve bu yıl yüksek lisans eğitimini Salus Üniversitesi’nde optometri alanında sürdürüyor. Eğitim aldığı konulardan birinin gözyaşı üretimi olması meselenin ironik tarafı. Ama Roxanne, Villanova Wildcats’e olan bağlılığından pek de bir şey kaybetmiş değil. Bu yıl Houston’da düzenlenen Final Four’da, geçtiğimiz yıl gözyaşlarıyla veda ettiği takımını tribünde takip etti. Bu kez kazanan taraftaydı. Peki kutlama için bir şarkı çalar mı dersiniz? Los Angeles Times’tan Zach Helfand’e söylediklerine bakacak olursak, bu pek mümkün görünmüyor: “Enstrüman yok. Hayır, artık yeter.”

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Umut Işığı

Umut Işığı

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce