Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

GündemBu Hafta Ne İzeyelim?

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gruplarında son haftaya girdik. Kış sporlarının da başlamasıyla program yoğun. Haftanın öne çıkanlarına bakıyoruz.

9 ARALIK

Banvit-Trabzonspor: Türkiye’nin, Avrupa haritasındaki en önemli basketbol liglerinden birine sahip olduğunun göstergesi Eurocup’ta mücadele eden takım sayısı. Beşiktaş Sompo Japan, Galatasaray Odeabank, Banvit ve Trabzonspor Medical Park’ın yarıştığı organizasyonda iki takım arasındaki karşılaşmalar da kaçınılmaz. Aynı gruba düşen Banvit ile Trabzonspor oynuyor. (19.00, NTV Spor-Eurosport 2)

Fenerbahçe-Galatasaray: Bir başka Avrupa eşleşmesi, bu sefer karşımızda derbi var. Kadınlar Euroleague’de finalde birbiriyle oynayacak kadar ileri giden Fenerbahçe ile Galatasaray bu sefer grup aşamasında. Yine de büyük mücadele olacağını tahmin etmek zor değil. (19.00, Fenerbahçe TV)

Olimpiakos-Arsenal: Arsenal bir kez daha sevenlerini rahattan uzakta tutmakta kararlı. İşler ligde fena gitmiyor ancak bu sefer aksayan yan Şampiyonlar Ligi. Uzun yıllardır olduğu gibi gruptan sonra yola devam edebilmek için Olimpiakos karşısında iki farklı galibiyet gerek. 3-2 ve daha yüksek skorla gelecek üç puanlar da Mesut ve arkadaşlarını kurtarıyor. (21.45, Tivibu Spor 2)

10 ARALIK

Fenerbahçe-Celtic: Avrupa liglerinde maçların bitmek bilmediği bir haftanın içerisindeyiz, Fenerbahçe’nin rakibiyse Celtic. Tek puan gruptan çıkmak için yeterli, Molde’nin Ajax ile yapacağı maçın sonucuna göre liderlik de gelebilir. (20.00, Tivibu Spor)

Sporting -Beşiktaş: Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde oynamaya devam edebilecek mi? Bu sorunun son halkasına cevap Portekiz’den geliyor. Şu sıralar grubun zirvesi Beşiktaş’ta ancak hesaplar yeni kesinleşiyor. (22.05, TRT – Tivibu Spor)

Oklahoma City Thunder-Atlanta Hawks: Farklı konferansların takımları olsalar da istatistik anlamında denk görünen iki takım Oklahoma ve Atlanta. Gecenin o saatinde, sadece Russell Westbrook bile sıcak yataktan çıkmaya sebep olabilir. (03.00, NBA TV)

11 ARALIK

Cebelitarık Açık: Snooker adına bereketli bir haftayı geride bıraktık. ‘Üçlü taç’ turnuvalarından olan Birleşik Krallık Şampiyonası, Neil Robertson’ın zaferiyle sonlandı. Hem de ‘Thunder from Down Under’ lakaplı oyuncunun, final maçına sığdırdığı bir maksimum seriyle! Tacın ikinci parçası Masters’a yaklaşık bir ay var, “Bana çuhayla isteka olsun yeter” diyenlere Cebelitarık Açık verelim… (11-13 Aralık, Eurosport 2)

Philippine Mavericks-Singapore Slammers: Tenis sezonu bitmiş olabilir ancak hâlâ mesaiye devam eden oyuncular var. ‘Tenis oynamanın yeni hâli’ olarak lanse edilen Uluslararası Tenis Premier Ligi, Aralık ayı boyunca devam edecek. Asya kıtasından muhtelif ülkelerde oynanan bu ilginç sisteme alışmak henüz mümkün olmadı. Ancak Andy Murray, Stan Wawrinka ve Carlos Moya gibi isimleri aynı takıma toplayan bir organizasyon çok da kötü değildir diye düşünüyoruz (12.30, Tivibu Spor)

CSKA Moskova-Darüşşafaka Doğuş: Euroleague’deki ilk sezonunda hiç de fena olmayan işler yapan Daçka artık son virajları dönüyor. Gruptan çıkmayı garantileyen CSKA karşısında alınacak bir galibiyet, Maccabi’yi dışarıda bırakıp işleri yoluna koyacaktır. (19.00, NTV Spor)

12 ARALIK

Alp Disiplini Dünya Kupası: Kayak dendiğinde akla ilk gelen lokasyonlardan biri olan Val d’Isere, kupa mesaisine bu hafta sonu başlıyor. Erkeklerde dev slalom mücadelesini izleyeceğiz. Marcel Hirscher ile Ted Ligety’ye ayrıca dikkat, Fransa’da başka sürprizler de elbette yaşanabilir. (10.15, Eurosport)

Sezonun son dev slalom yarışını, geçen hafta Marcel Hirscher kazandı.
Sezonun son dev slalom yarışını, geçen hafta Marcel Hirscher kazandı.

Euro 2016 Kura Çekimi: Uzun zaman sonra Türkiye en üst düzeydeki bir turnuvada mücadele edecek. Elbette heyecan farklı, ancak onun da katmanları var. İlk olarak kurayı yaşayacağız. Milli takımın eşleşeceği ekiplerin analizleri öncesinde son çıkıştayız. (13.00, TRT Spor)

UAE Royals-Indian Aces: Yine aynı turnuva fakat farklı takımlar. Goran Ivanisevic, Roger Federer ve Ana Ivanovic’i takım arkadaşı olarak görmek güzel, onların ekibi UAE Royals, karşısına Nadal’ın takımı Indian Aces’i alıyor. (15.30, Tivibu Spor)

Banvit-Galatasaray Odeabank: Euroleague, Eurocup derken basketbolda lig maçlarının pabucu dama atıldı ancak hâlâ izlenmeye değer müsabakalar çıkmıyor değil. Son senelerde ortaya koyduklarıyla en azından seyir zevki vadeden mücadele Banvit ile Galatasaray arasında… (16.00, Lig TV 2)

Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach: Son maçında Bayern Münih’i yenerek büyük sürprize imza atan Mönchengladbach çıkışı sürdürmek istiyor. Leverkusen içinse artık bir yerden o çıkışı başlatma zamanı. Bu maç olur mu? Hep birlikte göreceğiz. (19.30, Eurosport 2)

13 ARALIK 

Juventus-Fiorentina: Ne aynı şehrin takımları ne de Serie A’nın en büyük çekişmesi… Yine de Juventus ile Fiorentina arasındaki rekabeti küçük görmemek lazım. 1989-90 UEFA Kupası Finali’ndeki karşılaşmanın yanı sıra bir de Fiorentina’dan Juve’ye doğru Roberto Baggio transferi içeren bir çekişmeden söz ediyoruz. Hem bu sene işin içerisinde başarı sosu da mevcut. Lig ikincisi Fiorentina, son dört senenin şampiyonundan 5 puan önde. Bir galibiyet Juve’yi hayata döndürür. (21.45, Lig TV 2)

PSG-Lyon: Paris Saint-Germain, ligde en yakın rakibine şimdiden 15 puanlık fark atmış durumda. Şampiyonluk yakın, ancak bu yolda hala bazı engeller gizlenmiş olabilir. Üst seviyelerin hasretiyle yanıp tutuşan Lyon, Şampiyonlar Ligi fiyaskosunu noktaladığı haftanın sonunda ‘o takım’ olabilecek mi? (22.00, Lig TV 4)

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce
Sıfır

Sıfır

3 sene önce