Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

GündemFilmin Koptuğu An

Son dakika golleri Türkiye'nin geleneği oldu. 2008'in yıldızı Semih Şentürk, 2015'in kahramanı Selçuk'un golünü yorumladı.

Türkiye Milli Takımı, 21. yüzyılda adeta son dakika golleriyle hatırlanır oldu. Dünya Kupası tarihinin son ‘altın gol’ünü İlhan Mansız Senegal’e atmıştı. 2008 yazı ise görmeyenlerin inanamayacağı kadar olağanüstüydü. Zincir, 2015’te de devam etti. Selçuk İnan, son dakika golüyle Türkiye’yi 8 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası’na taşıdı. 2008’deki turnuvaya Hırvatistan maçındaki golüye damga vuran Semih Şentürk’e, hem Selçuk İnan’ın golünü hem de 2008’i sorduk.

İlhan Mansız’ın 2002’de attığı gol, sizin 2008’de attığınız gol ve Selçuk’un frikik golü. O kurtarıcı golleri atmak nasıl bir his?

Ben 2008 kadrosunda bulunduğum ve o güzel günleri geçirdiğim için İzlanda maçı esnasında çok duygulandım. Hatta evde kalabalıktık, sevinçten havalara fırladık. İlhan Abi’nin golünü İzmir’de evde izlemiştim, ondan sonra da sokaklara dökülmüştük. Çok değişik bir duygu. Selçuk da çok önemli bir gol attı. Benim hayatımın en anlamlı golü, Hırvatistan maçında attığımdır. Golü bırak, oyuna girdim, golü attım, penaltıyı attım ki hayatımda ilk defa bir resmi maçta penaltı kullanmışım… Sonrasında otele gittik, otelde belki bin defa izledim golü ve penaltıyı. Değişik gelecek belki ama hâlâ o golün sonrasından çok bir şey hatırlamıyorum. Selçuk’a da sorsan, o da gol sevincini nasıl yaptığını bilmez çünkü orada film kopuyor. Düşünsenize, milyonlarca kişinin yaşadığı bir ülkeyi, en kötü zamanlarında mutluluğa boğuyorsunuz, belki bir şeyleri unutturuyorsunuz. Biz 2008’de de ne maçlar çevirdik ama o sahada anlamıyorsun. Euro 2008’de yarı finale çıktık, ben o turnuva için toplam 45 gün kamp yaptım ama hiçbir şey anlamadım. Sadece maçlardan sonra ailenle, eşinle konuşup bir haz duyuyorsun. Ancak ne zaman ülkeye döndük, ben o zaman yaptığımız işin büyüklüğünü anladım. O zaman Avrupa üçüncülüğünü idrak ettim. Taksim’e kadar açık otobüsle gittik, orada on binlerce insan vardı. Benim, “herhalde büyük bir iş başarmışız” dediğim nokta da orasıydı.

Bundan sonrası için milli takım hedefi var mı?

Valla daha gencim, 32 yaşındayım. Geçen sezon benim açımdan iyi geçti ama bu sezon başı şanssız bir sakatlık geçirdim. Şu anda sakatlığı atlattım sayılır ve umarım bir daha yaşamam. Her şey benim elimde diye düşünüyorum. Şu anda milli takımda hizmet edebilecek çok forvet yok. Burak, Umut, Cenk, Mevlüt… Ben neden olmayayım? Kendimi iyi hissettiğim ve kulübümde iyi oynadığım sürece, milli takım kapılarının açık olduğuna inanıyorum. Fatih Hocamla da aramda bir sorun yok, her zaman görüşürüz. Eski performansıma tekrar kavuşarak, o hazzı yeniden yaşamayı tabii ki isterim.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce
Sıfır

Sıfır

3 sene önce