Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Diğer SporlarGündemPlatformBu Hafta Ne İzleyelim?

Her daim yoğun olan spor takvimi başınızı mı döndürüyor? Yardımcı olmaya çalıştık. İşte haftanın programı...

6 Ekim 

Novak Djokovic – Simone Bolelli: ATP 500 düzeyindeki turnuvalardan Çin Açık başladı. Hem kadınlar hem de erkekler düzeyinde oynanan turnuva, birçok yıldıza ev sahipliği yapıyor. Bu sezonu bomba gibi geçiren Novak Djokovic, kupayı kucakladığı Amerika Açık finalinin ardından ilk defa kortlarda, ilk turda rakip Simone Bolelli. Kötü giden sezonu toparlamak adına Rafael Nadal’ın da Çin’de olduğunu hatırlatalım. (11.30 – Sports TV)

7 Ekim

Anadolu Efes – Pınar Karşıyaka: Basketbol sezonunun ilk kupası sahibini buluyor. Ligin başlangıcını da müjdeleyen Cumhurbaşkanlığı Kupası bu sene ligde zafere giden Pınar Karşıyaka ile Türkiye Kupası’nın sahibi Anadolu Efes arasında. İki takım geçtiğimiz sezonun son anlarında da karşılaşmış, İzmir temsilcisi final serisini 4-1 kazanarak gülen taraf olmuştu. (19.30 – TRT Spor)

8 Ekim 

Abu Dabi Turu: İlk defa düzenlenecek Abu Dabi Turu, bisiklet dünyasının en güzel ya da en çekişmeli yarışı olmayabilir. Ama sezon sona ererken, her yarışa biraz daha ilgiyle yaklaşmak lazım. Şubat-Mart’a kadar bisikletten yoksun kalma durumu düşünülürse, Giro ve Milan-San Remo’nun organizatörleri tarafından düzenlenen yarış önemli bir alternatif olabilir.

Abu Dabi Turu aynı zamanda ilk defa düzenlenen UCI Bisiklet Galasına ev sahipliği yapıyor. WorldTour sezonunun kapanışı kutlanırken, Mark Cavendish’in elçiliğindeki yarışa, Fabio Aru, Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin ve yeni dünya şampiyonu Peter Sagan’ın başı çektiği isimlerin katılması bekleniyor. (8-11 Ekim – Eurosport 1)

Orlando – Indiana: Orlando ve Indiana’nın karşılaşması NBA adına sıradan bir maç olabilir. Özellikle pre-season’da. Ama geçtiğimiz yılı, izlemesi bile zor bir sakatlıkla kapatmak durumunda kalan Paul George’u yeniden sağlıklı görmek güzel olacaktır.

Takımlar kadrolarını normal sezon başlamadan şekillendirmeye çalışırken, antrenmanlara da son hız devam ediyor. Yeni sezon öncesinde moda girmek için buradan birkaç maça göz atılabilir. (NBA League Pass)

9 Ekim

Ruhr Açık: Snooker’da sıralama turnuvası izleme zamanımız geldi. Daha doğrusu yaklaştı.

25 Ekim’de düzenlenecek Uluslararası Şampiyona öncesi son durumlarını görmek isteyen sporcular Ruhr Açık’ta mücadele edecek. Almanya’daki turnuva, yayın saatlerinin de normalliğiyle farklı bir noktada. (9-11 Ekim, Eurosport 2)

Ruhr Açık deyip geçmeyin, turnuvanın son şampiyonu Shaun Murphy...
Ruhr Açık deyip geçmeyin, turnuvanın son şampiyonu Shaun Murphy…

10 Ekim

Avustralya – Galler: Dünya Ragbi Şampiyonası’nda grup aşaması tamamlanıyor. A Grubu’nda ilk puanlarını birbirleriyle oynayacakları mücadelede alacak olan Fiji ve Uruguay’ın yanı sıra İngiltere’yi de geride bırakarak üst turu garantileyen Avustralya ve Galler cumartesi günü karşılaşacak. Söz konusu ragbi olduğunda ne kültür ne de başarı konusunda eksiği olmayan iki ekibin mücadelesi grup liderini de belirleyecek.

Bir gün sonraki Fransa – İrlanda maçına da dikkat. (18.45 – Tivibu Spor)

Beşiktaş – Pınar Karşıyaka: Türkiye’nin çok fazla ileri gidemediği EuroBasket 2015 ile birlikte yaz döneminde çok uzak kalmadığımız basketbol, ülke sınırları içerisinde de yeniden kendini gösteriyor. 

10 Ekim’de başlayacak Türkiye Basketbol Ligi’nde ilk haftanın öne çıkan maçı, şampiyon kadrosu yara alan Pınar Karşıyaka’nın çıkacağı Beşiktaş İntegral Forex deplasmanı. Karşıyaka’nın birkaç gün önce Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda final oynayacağını da hatırlatalım. (19.00 – Lig TV 3)

Son şampiyon Pınar Karşıyaka, bir hafta içerisindeki ikinci önemli maçında Beşiktaş deplasmanında olacak.
Son şampiyon Pınar Karşıyaka, bir hafta içindeki ikinci önemli maçında Beşiktaş deplasmanında olacak.

Çek Cumhuriyeti – Türkiye: Liglerde bir kez daha milli maç arası zamanı. EURO 2016’ya katılacak takımları kesin olarak öğrenmeye de çok az kaldı. Gruplardaki son iki maç gününe girilirken, Türkiye, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti’nin ardından son bileti kapmaya çalışacak. Bu yolda da ilk rakip Çek Cumhuriyeti olacak. Rakibin gruptaki işini halletmesi avantaj olabilir. Ancak ilk maçın iç sahada 2-1 kaybedildiği unutulmasın. (21.45 – Show TV)

11 Ekim

Rusya Grand Prix: Her hafta yarış izleyemediğimizden kendini özleten Formula 1, pazar günü Sochi’ye uğruyor.

2014’teki kış olimpiyatlarının ev sahibi kente gitmesi tartışılan organizasyonda, yarışçılar Sochi Autodrome’da gaza basmaya başladığı anda muhtemelen çoğu şey unutulacak, yeni sorular ortaya çıkacak.

Peki Lewis Hamilton domine ettiği sezonda bir kez daha kazanabilecek mi? (15.00 – LigTV)

Guys, what’s been your favourite race so far this season? ?? #TeamLH Photo by LAT Photographic @mercedesamgf1

Lewis Hamilton (@lewishamilton) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Veszprem – Beşiktaş Mogaz: Geçen sene ilk defa katıldığı EHF Şampiyonlar Ligi’nde taraftara büyük heyecan yaşatan Beşiktaş, bu sene de aynı başarıyı devam ettiriyor. Birkaç gün önce kadrosunda Nikola Karabatic, Mikkel Hansen ve Thierry Omeyer gibi dünyanın en iyi oyuncularının barındıran Paris Saint-Germain’e 10 sayı farkla yenilen ekibin bu haftaki rakibi Veszprem. Rakip, hentbol kültürünün had safhada olduğu Macaristan’ı temsil ediyor. Gruptaki ilk galibiyet zor ama mücadele izlenmeye değer. (16.00 – Smart Spor)

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Sessizliği Kırmak

Sessizliği Kırmak

3 sene önce
Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce