Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BasketbolEuroBasket 2015GündemPianigiani: Ergin Bir Canavar

Türkiye, EuroBasket 2015'e İtalya'yı 89-87 yenerek başladı. Maviler'in koçu Simone Pianigiani, maç öncesinde Ergin Ataman'dan çekinmeleri gerektiğini belirtmişti.

Berlin’de takım otelinde takımının Türkiye’yle oynayacağı maç öncesi gazetecilerle buluşan Simone Pianigiani, gruptan beklentilerini, kadronun son durumunu ve İtalya’nın hazırlık dönemi performansını değerlendirdi.

11 sezon yardımcı antrenörlük yaptığı Montepaschi Siena’da, 2001-03 arası Ergin Ataman’la çalışan Simone Pianigiani’nin özellikle eski koçuna dair açıklamaları ilgi çekiciydi.

46 yaşındaki İtalyan antrenörün ifadeleri şu şekilde;

“Ergin Ataman maç içinde bir canavar gibi. Oyun esnasında hamleleri, takımını ne olursa olsun türlü zorluklara karşı hazırlayışı onu çoğu antrenörden farklı kılıyor. Ergin, bir maç koçu. A sınıf. Maçtan bir gün önce bir araya geldiğimizde bana bu maçı final gibi gördüğünü söyledi. Türkiye’ye karşı 40 dakika takım hâlinde oynamalıyız. Hazırlık döneminde yaşadığımız mental çöküşlere bu maçta yer yok.

EuroBasket 2015 öncesi 12 hazırlık maçı yapan İtalya, 9 galibiyet aldı. Slovenya, Ukrayna ve Almanya'ya kaybetti.
EuroBasket 2015 öncesi 12 hazırlık maçı yapan İtalya, 9 galibiyet aldı. Slovenya, Ukrayna ve Almanya’ya kaybetti.

“Oyuncularım çok istekli. Bana sürekli, ‘Koç bize güven. Merak etme’ diyorlar. Elbette turnuva için maksimumlarını ortaya koyacaklarını biliyordum ama limitlerin bu denli zorlanışı beni de şaşırttı. Eğer hazırlık için elimde birkaç gün daha olsa, bunu kullanırdım.

“Grubumuzdaki takımlardan İspanya’nın hazırlık döneminde pek fazla gaza bastığını düşünmüyorum. Buna rağmen çok iyilerdi. Sırbistan her zamanki gibi sert. Almanya’nın ise savunmasını sürprizle karşıladım. Beklediğimden daha iyiler.”

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Umut Işığı

Umut Işığı

3 sene önce
Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce