Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

GündemYorumDrogba, Montreal’in Buzlarını Eritti

Didier Drogba, futbolla pek de içli dışlı olmayan Montreal şehri için ne ifade ediyor? Dağhan Irak, cevabı Montreal basınında aradı.

Futbol tarihinin en karizmatik yıldızlarından Didier Drogba, Kanada’nın Fransızca konuşulan bölgesi Quebec’in takımı Montreal Impact’e transfer oldu. Buz hokeyine din, futbola üvey evlat muamelesi yapılan bu bölgede bile Drogba’nın karşılaması Atatürk Havalimanı’nı aratmadı. Montreal basınından derledik.

Binlerce Impact taraftarı onu karşılamak için havaalanına gelmişti. Didier Drogba kapıdan çıktığında kalabalık resmen infilak etti. Zaten daha o görünür görünmez hareketlenen kalabalık, karizmatik sporcu taraftarlarla “selfie” çekmeye başladığında tam anlamıyla çılgına döndü. İlgi o kadar büyüktü ki, yıldız oyuncu basın mensuplarına demeç bile veremeden ortadan kaybolmak zorunda kaldı. Taraftarlar Drogba’yı tezahüratlarla aracına kadar takip etti.

Çılgınlık dindiğinde ise Montreal takımının yöneticileri, Drogba’nın gelişinin kulübün tarihi için bir dönüm noktası olduğunu anlatmak için sıraya geçtiler.

Asbaşkan Nick de Santis “Bir rüya başlıyor” diyordu. “Daha evvel de önemli oyuncular almıştık, ama Didier gerçek bir uluslararası yıldız, bu şehrin bütün beklentilerine cevap verecektir.”

On yıldan uzun süredir kulüpte bulunan Sportif Direktör Adam Braz ise “Bu bizim tarihimizde yaptığımız hiçbir transferle mukayese edilemez” diye devam etti. “İnanılmaz, muhteşem. Binlerce insan, o atmosfer… ve tabii Didier’nin ne kadar memnun olduğunu görmek, bu bizim için büyük bir gün.”

Nick de Santis, Drogba’nın karşılamasının oyuncuyu etkilediğinde hemfikirdi. “Bir kalabalık bekliyordum, ama bu kadar duygusal bir karşılama olacağını sanmıyordum. Didier için, sevildiğini hemen fark etmek önemliydi. Şimdi bu enerjiyi stadyuma taşımamız gerek. Montreal’e dünyaca ünlü bir yıldız getirdik, şimdi taraftarların bu kulübü ve bu oyuncuyu destekleyebiliyor olması lazım.”

Taraftarlar da Drogba’nın gelişiyle beraber kulübe dört elle sarılacaklarını söylediler.

“Didier’nin Montreal’e geleceğini öğrenir öğrenmez, Impact kulübünün kalibresinin değişeceğini anladık. O, Montreal’i Chicago’ya tercih etti ve biz bunun için ona teşekkür etmeliyiz. Montreal’de futbolun hâlâ ayakta olduğunu göstermeliyiz.”

“Bu Montreal şehri için tarihi bir an. Bizim hiç bu kadar büyük bir futbol yıldızımız olmadı. Eskiden de Impact maçlarına sık sık giderdik ama şimdi kombine almayı düşünüyorum.”

Didier’nin gelişiyle şehirde başlayan coşkuya katılan bir grup da Montreal’de yaşayan Fildişi Sahili göçmenleriydi. Fildişi diasporası “11 numara”nın gelişini tanrının bir hediyesiymişçesine kutladılar.

“O ulusal bir sembol, bir efsane. Kendi ülkemde onu izleme şansım hiç olmamıştı, kısmet bugüneymiş. Onun gelişi hepimiz için büyük bir mutluluk.”

“Bugün havaalanına geldiğim için çok mutluyum, yalnızca birkaç saniye görebildik, ama olsun. Onu Montreal’i seçtiği için ne kadar mutlu olduğumuzu gösterecek şekilde karşılamalıydık. Fildişililer için o bir ağabey, bir lider, karizma sembolü ve koca yürekli bir adam.”

Montreal basınında genel kanı, Didier Drogba’nın Katar ve Hindistan’dan gelen tekliflere ve Chicago’nun MLS haklarına sahip olmasına rağmen Impact’i tercih etmesinde, şehirde Fransızca konuşulmasının büyük rol oynadığı. Montreal Impact’in, bir nevi bonservis diyebileceğimiz MLS hakları için Chicago Fire’a yüklü bir ödeme yaptığı konuşuluyor. Ancak tıpkı Baskların Athletic Bilbao’su, Katalanların Barcelona’sı gibi Quebec’in milli sembolü buz hokeyi takımı Montreal Canadiens’in maçları olduğunda basında haber bile olmakta zorlanan Impact ve şehirdeki futbol dünyası için Didier Drogba’nın gelişi gerçek bir umut ışığı.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce
Sıfır

Sıfır

3 sene önce