Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BasketbolEuroLeague’de Play-off Başlıyor: Serilerde Neler Yaşanır?

2018-2019 EuroLeague sezonunda play-off heyecanı bu akşam oynanacak maçlarla başlıyor. Socrates ekibi dört seriyi mercek altına aldı.

Fenerbahçe Beko – Zalgiris Kaunas

Ruhat Akkuş: Herhangi bir play-off turunda normal sezon liderinin ilk turdaki rakibinin nispeten kolay olmasını ve liderin karşısındaki rakibi süpürmesini bekleyebilirsiniz. Fakat Fenerbahçe Beko-Zalgiris eşleşmesi size daha iyi bir seri vadediyor. Zeljko Obradovic ve Sarunas Jasikevicius’un halef-selef çarpışması bir yana, geçtiğimiz sezon Final Four’da karşılaşan bu iki takımda o günden bugüne çok şey değişse de oyun planları pek de değişmedi. Fenerbahçe Beko ligin en yavaş basketbolunu oynayarak normal sezonun en iyi takımı oldu fakat Zalgiris bu duruma karşı bir panzehir üretebilecek ve Fenerbahçe’yi kendi silahıyla vurabilecek konumda. Zira Litvanya ekibi ligin en yavaş oynayan dördüncü takımı. Öte yandan Zalgiris’in özellikle son altı maçını kazanmasında büyük rol oynayan Brandon Davies ile sezonun genelinde takımı sırtlayan Jan Vesely’nin eşleşmesi, serinin gidişatı için büyük önem taşıyor. Joffrey Lauvergne’in yokluğunda sayı ortalaması pek de yükselmeyen Nicolo Melli başta olmak üzere forvetlerin skorer kimliğini ortaya koyması da eşleşmenin kritik noktalarından.

Tahmin: 3-1, Fenerbahçe Beko

Real Madrid – Panathinaikos

Kaan Demirel: İki takımın son randevusunun üzerinden pek fazla zaman geçmedi. Bu, eşleşmeyle ilgili daha fazla fikir sahibi olmamızı sağlasa da normal sezon maçlarıyla play-off karşılaşmalarının benzer atmosferlerde oynanmadığını da kabul etmek gerekiyor. Real Madrid, sahip olduğu uzun rotasyonuyla (Tavares-Ayon) sadece Panathinaikos’a değil, ligdeki her takıma rahatlıkla üstünlük kurabileceğini defalarca gösterdi. Panathinaikos’un, Eflatun-Beyazlıların güçlü uzun rotasyonuna biraz olsun karşı koyabilmesi için hiç şüphesiz Georgios Papagiannis’ten yüksek verim alabilmesi gerekiyor. Papagiannis, sezonun ilk yarısındaki Real Madrid maçına kadar ortalama 8 dakika süre parkede kalırken, Madrid karşısında 23 dakika sahada kalmıştı. Yine sezonun 29’uncu haftasındaki bir başka Real Madrid eşleşmesinde ise Rick Pitino, Papagiannis’e ortalamasının üzerinde süre vererek 30 dakika parkede tutmuştu. Amerikalı koç, yine benzer bir yola başvuracak gibi. Diğer taraftan Panathinaikos’un en büyük silahı ve Yeşil-Beyazlılar için maçın kilit oyuncusu elbette Rick Pitino geldikten sonra oyununu kusursuz bir seviyeye çeken Nick Calathes. Bununla birlikte maçın düğümünün çözüleceği bir diğer nokta da aldıkları ribauntlarla rakip potaya hızlı hücum eden ve Nick Calathes’in asistleri üzerinden sayı üretebilen bir sistemde, Calathes-Campazzo eşleşmesinin nasıl sonuçlar doğuracağı. 2012 yılından beri hiçbir play-off maçında turu geçen taraf olamayan Panathinaikos, Rick Pitino’nun ilk Avrupa play-off’u deneyiminde şeytanın bacağını kırmaya çalışacak. Real Madrid ise kendi evinde seriyi 2-0’a getirip, OAKA’da çalacağı bir maçla Final Four biletini kapmak isteyecek.

Tahmin: 3-1, Real Madrid

Anadolu Efes – Barcelona Lassa

Buğra Balaban: EuroLeague play-off’unun kestirmesi en güç eşleşmesinde Anadolu Efes ile Barcelona karşı karşıya gelecek. Normal sezondaki sekiz çeyreğin altısında rakibine karşı harika bir basketbol oynayan Efes, Palau Blaugrana’da ikinci yarıya yalnızca 15 sayı sığdırabilmişti. Benzer bir kâbus görmemek adına, Claver-Oriola-Hanga merkezli, yer yer Ribas ve Blazic’in de dahil olduğu baskılı Barcelona savunmasına hazırlıklı olmak seri boyunca önem taşıyacak. İstanbul’da rakip potaya bıraktığı 37 sayıyla sezonun en özel performanslarından birine imza atan Shane Larkin, tam saha baskıyı aşma konusunda çok zorlanmadığını kanıtlamıştı. Heurtel-Pangos ikilisini raydan çıkarmak için ara ara Doğuş Balbay’ın, çoğunlukla da Micic ya da Larkin’in yapacağı baskı, seri boyu göz dikebileceğimiz bir diğer savunma merkezli konu olacak. İstanbul’da kaybederlerken dahi Dunston’a sırtı dönük oyunlarda üstünlük kuran Tomic’e karşı Ergin Ataman’ın Pleiss’ı ne kadar kullanmak isteyeceği de merak ettiğim başlıklar arasında. Ligin en iyi ikinci hücum takımı Efes, 100 pozisyon başına yediği 95.1 sayı ile en iyi üçüncü savunma takımı olan Barcelona’ya karşı çözümleri olduğunu sezon içinde göstermişti. Sırada, bunu büyük sahnede kanıtlamak ve 18 yıl sonra Vitoria’da düzenlenecek karnavala geri dönmek var.

Tahmin: 3-1, Anadolu Efes

CSKA – Baskonia

Uğur Ozan Sulak: Diğer eşleşmelerle mukayese edildiğinde aslında tahmin edilmesi en kolay seri gibi CSKA-Baskonia… Ev sahibi avantajını elinde bulunduran taraf, son 16 yılın 15’inde Final Four yapmış, modern dönemde oynadığı hiçbir play-off serisini kaybetmemiş durumda. Rakip ise sezon boyunca sakatlıklarla uğraştığı; Jayson Granger, Tornike Shengelia, Matt Janning gibi üç ana oyuncusundan farkı periyotlarda yararlanamadığı bir normal sezonun ardından bu seriye çıkıyor. CSKA’nın geçmiş yıllardan daha kırılgan gözükmesi, Baskonia’nın da Final Four ev sahibi oluşuyla birlikte yaratacağı atmosfer bence serinin en kritik eşiğini üçüncü maç yapıyor. CSKA, işi üçüncü maçta bitirmeli. Vitoria’da seri uzarsa, durum Itoudis’in kontrolünden çıkabilir.

Tahmin: 3-2, CSKA

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Umut Işığı

Umut Işığı

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce