Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BasketbolMilyonda Bir

Manu Ginobili, kariyeri boyunca San Antonio Spurs organizasyonuyla ve formasıyla özdeşleşmişti. Gregg Popovich, 2002'de NBA'e adım atan ve ilk günden itibaren kendisiyle çalışan Manu Ginobili'yi özel olarak Socrates'e anlattı.

 

Bu yazıyı, Socrates’in 1 Nisan’da bayilerde yerini alacak olan 49’uncu sayısında Gregg Popovich imzasıyla okuyabilirsiniz.


Manu Ginobili muhteşem bir basketbolcu ve olağanüstü bir insan. Onun hayatıma, aileme, takım arkadaşlarına ve dünyanın dört bir yanındaki binlerce hayranına kattıklarını düşünmek bile mutluluk gözyaşları dökmemi sağlıyor.

Parkede, Manu’ya denk çok az kişi vardı; kabiliyet konusunda bazıları yakındı fakat yetenek, rekabet ve hayal gücünü bu kadar iyi birleştirebilen hiç kimse yoktu. Savunma ve hücumda yaptığı maç kazandıran hareketlerle kitleleri büyüledi ve bazen sihrini karşılaşmalar sırasında sahaya giren yarasaları alt etmekte de kullandı. Karizması seyircileri heyecanlandırdı, takım arkadaşlarını şaşkına çevirdi ve kadroda olduğu beş şampiyonluğun dördünde büyük pay sahibiydi.

Manu; politika, fizik, din, matematik, mizah ve çoğu insanın hiç düşünmediği sayısız başka pek çok konu hakkında sürekli okuyan ve sürekli sorgulayan, meraklı bir insandır. Zekâsı çekiciydi; insanlara olan sevgisi ve sıcaklığı onun herkes tarafından çok sevilmesini sağladı. Harika eşi Marianela ile üç çocuğu; Nicola, Dante ve Luca yaşamdaki önceliğiydi ama spor dünyasını şaşırtmayı da başarıyordu. Onu çok seviyoruz ve umarım bir şekilde bu kulübün bir parçası olmaya devam etmesini sağlayabiliriz çünkü Manu, gerçekten milyonda bir gelebilecek biri. / GREGG POPOVICH

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Umut Işığı

Umut Işığı

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce