Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

GündemWimbledon 2015YorumRoger’ı Nasıl Yenersiniz?

Wimbledon yarı finalinde yeniden Roger Federer’in karşısına çıkacak Andy Murray, onu nasıl yenebildiğini BBC’ye anlattı.

BBC’de yayımlanan yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Roger Federer’i ilk yendiğimde 19 yaşındaydım. Koçum beni maç sonrası soyunma odasına giderken durdurmuş ve “Olduğun gibi davran” demişti. O tavsiyeyi, 2006 yılında Cincinnati’deki maçımız sonrasında Brad Gilbert’tan aldım.

O an ne yapacağımı fazla bilmiyordum ama o benden Roger’ı yenmem inanılmaz bir sürpriz değilmiş gibi davranmamı istedi. Zordu çünkü o döneme kadarki en büyük galibiyetimi almıştım. Benim için harika bir gündü.

İlk maçımız ondan bir yıl önce Bangkok’daydı. Roger kazanmıştı ancak hiç fena bir maç oynamamıştım. Aslında bir hafta önce Davis Kupası’nda oynayacaktık ancak bu şansı kaçırmıştım. En iyisinden öğrenmek istiyordum ama olmamıştı ve hayal kırıklığı yaşıyordum. Neyse ki bir hafta sonra bu şansı Bangkok’ta yakalamıştım.

Geçmişte durum biraz daha farklıydı. Benden beklenen neredeyse hiçbir şey yoktu ve çıkıp oynamıştım. Fena da değildim…

O maçların üzerinden neredeyse 10 yıl geçti ve onunla 23 kez karşılaştık. Kariyerimin en önemli iki maçı da bunlara dahil. 2012 yılındaki Wimbledon ve Olimpiyat finalleri. İki maç da merkez kortta oynanmıştı.

Cuma günü yeniden orada Roger karşısında olacağım, bu kez Wimbledon yarı finali için. Orada hep muazzam desteklendim. Roger ise zaten oynadığı tüm kortlarda çok yüksek bir popülariteye sahip. Maçta çok iyi bir atmosfer olacaktır ve bunun bana yardımcı olacağını düşünüyorum.

Geride kalan haftalarda 2012 yılındaki finalleri yeniden izledim. Cuma günkü maça çok büyük bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Asıl önemli olan ise onun bu yıl oynadığı Wimbledon maçlarını izlemek.

Roger’ın çok iyi servis attığı zaten biliniyor ama asıl önemli olan o servis sonrası gelenler. Federer’in çok isabetli bir servisi ve arkasından gelebilecek güçlü silahları var. İnsanlar hep iyi servisçilerden bahseder ama asıl anahtar nokta arkasından gelecek olanlardır.

Bu zeminin her noktasında Roger kendini çok rahat hissediyor. Servis sonrası hem baseline’da puanı çok kolay bitirebiliyor hem de rahatlıkla fileye gelebiliyor. Onun servisini kırmak bu sebepten çok zor.

Genellikle çok hızlı servis oyunları oynadığını görüyoruz ama bir servis karşılayıcı olarak buna çok fazla takılmıyorum. En azından düşünecek çok fazla şey olmuyor. Ona karşı servis karşılarken çok daha içgüdüsel, servis atarken ise fazlaca dikkatli olmak lazım.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce
Sıfır

Sıfır

3 sene önce