Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Gündem“BU BENİM RÜYAMDI”

Arda Turan ilk röportajını Barcelona resmî sitesi adına, Övgü Doğan ile Pau Campaña'ya verdi.

Çoğu futbolcunun ulaşmak istediği, hayalini kurduğu futbol kulübüne transfer oldun. Bu senin için ne ifade ediyor?
Barcelona’nın bir parçası olmak ödül gibi bir şey. Bu benim rüyamdı. Kariyerimin doruk noktasına olduğunu düşünüyorum. Benim için çok şey ifade ediyor.

Xavi’nin gidişiyle orta sahada büyük bir boşluk oluştu. Taraftarlar bu boşluğu doldurman konusunda senden çok şey bekliyor. Bu mücadeleye hazır mısın?
Bu kulüpte oynamak için her türlü mücadeleyi yapmaya hazırım. Çok şanslı olduğumu düşünüyorum, adaptasyon sürecimde eminim ki takım arkadaşlarım bana çok yardımcı olacaktır.

Senin için Barcelona oyuncusu olmayı çekici hale getiren durum nedir?
Beni bu takıma en çok çeken Barcelona’nın değerleri oldu. Bu değerler de, diğer kulüplerden çok daha farklı olması, oyuncuların saha içindeki ve saha dışındaki duruşu, sistemi, taktiği, iletişimleri. Kısacası bu takımın saha içi ve saha dışı duruşu.

Barcelona’nın oyun sistemi Atletico Madrid’e oranla daha farklı. Sence senin oyun sistemin Barcelona ve Luis Enrique’nin taktiksel oyunununa hızlıca adapte olabilecek mi?
Barcelona ve Luis Enrique’nin sistemini kendime çok yakın hissediyorum. Hedefim burada oynamaktı çünkü, burası benim felsefeme çok uyuyor; “Asla pes etme, kendine ve takımına her zaman güven ve sonuna kadar savaş.” Takıma adapte olmak ve kendimi geliştirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım.

arda_turan_barcelona_render_by_dubstrillex-d90a6nx
Arda ilk kez Barcelona formasıyla.

Lionel Messi’ye olan hayranlığını bir çok kez dile getirdin. Artık onun yanında oynayacak olmak senin için ne ifade ediyor?
Messi tarihin en iyisi. Bunu daha önce birçok röportajımda dile getirmiştim ve hâlâ aynı fikirdeyim. O en iyisi. Onunla aynı formayı giymek ve beraber oynayacak olmak büyük bir onur.

Gençliğinde idolün kimdi?
İdolüm her zaman için Maradona’ydı. Ama mevcut oyuncular arasında kesinlikle Andres Iniesta.

Barça çok fazla gol atmaya alışık bir takım. Buna katkıda bulunabileceğini düşünüyor musun? Galatasaray’da beş sezonda 43 gol attığın için aslında deneyimin de var…
Benim bireysel hedeflerim yok, bundan öncekiler de kendim için değildi. Ama bu takımda, bu oyuncular ve bu sistemle çok daha fazlasını yapabileceğime ve istatistiklerimi arttıracağıma inanıyorum. Asıl önemli olan takımın ve Luis Enrique’nin sistemine dahil olmak.

Atletico’nun en parlak dönemini yaşadın. Bu durumun, kazanmaya alışkın bir takıma adaptasyonunu hızlandıracağını düşünüyor musun?
Hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirebilecek kadar şanslıydım ben. Şimdiki hayalim ise önümüzdeki sezon yarışacağımız kulvarların hepsinde kazanmak. Neden altı kupa olmasın?

Barça’nın yeni enine çizgili forması için ne düşünüyorsun?
Formanın takım için ne kadar önemli olduğunun ve gezegenin her köşesinde ne kadar yayın olduğunun farkındayım. Ve artık o formalardan birinin üstünde benim ismimin yazılacak olmasından dolayı çok gururluyum. Yeni tasarımın da bana şans getireceğine eminim.

Barcelona’yı ne kadar tanıyorsun? Şehri sevdin mi?
Barcelona’yı seviyorum. Ben İstanbul’da doğdum, denize yakın bir yerde. Şimdi de her sabah uyandığımda aynı, denize yakın olma hissini yeniden yaşayama şansına sahibim. Bir şehirde iyi hissetmek, başarıya ulaşmak için çok önemli. Ve ben de bunun olacağından eminim.

Yeni takımından kimseyle muhabbetin veya iletişimin var mı?
Ivan Rakitic’i söyleyebilirim. Genellikle maçlardan sonra konuşuruz. Önceden gelen bir iletişimimiz var.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce
Sıfır

Sıfır

3 sene önce