Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

GenelMaç #43: Sırbistan-Brezilya

Keylor Navas’ın efsanevi direnişini uzatma dakikalarında yıkabilen Brezilya’da Neymar’ın performansı henüz istenilen seviyede değil.
Feyyaz Sonbudak6 sene önce


Kosta Rika savunmasını Firmino oyuna girene kadar açamayan Sambacılar, İsviçre maçında gösterdikleri üretkenlik sorununa tam olarak bir çözüm üretememiş gözüktüler. Keylor Navas’ın efsanevi direnişini uzatma dakikalarında yıkabilen Brezilya’da Neymar’ın performansı henüz istenilen seviyede değil. İsviçre karşısında golü atıp geriye çekilmelerinin eleştirileri hala yerel basında yankılanıyor. Zira, İsviçre maçında kaybedilen 2 puan yüzünden bu gece ince bir ipin üzerinde yürümek zorundalar.

Tite her ne kadar Gabriel Jesus’u tek forvet olarak ilk 11 tahtasına yazsa da maç içerisinde Kosta Rika maçının ikinci yarısında verim aldığı 4-4-2 dizilişine dönmesi muhtemel. Veya ‘’ben buradan çıkaracağım bir beraberlikle üst tura adımı yazdırırım’’ diye düşünüp, orta sahadaki üçlüsünden 90 dakika boyunca vazgeçmeyebilir ancak bu plan ters tepebilir. Sırbistan’ın kilitlenen maçları duran toplarla açabileceklerini hem elemelerde hem de Kosta Rika maçında gözler önüne sermeleri Tite’nin gözden kaçırmaması ve dikkat etmesi gereken bir ayrıntı.

Kosta Rika karşısında akan oyundaki etkili futbollarını golle taçlandıramayan Sırbistan, Kolarov’un harika serbest vuruş golüyle 3 puana ulaşmayı bildi. Ancak İsviçre maçında kendi futbollarının büyüsüne kapılarak, önde oldukları dakikalarda tecrübesizce arkada boş alanlar bıraktılar ve İsviçre’nin geri dönüşüne davetiye çıkardılar. Oynadıkları pozitif futbolla ilk iki maçta dikkat çeken Sırbistan, bu kimlikleri ele alındığında ölüm-kalım maçlarında sansasyonel skorlar elde edebilirler. Tadic’in sağ kanatta yarattığı tehditle Marcelo’yu da etkisiz hale getirmelerinin üzerine orta sahadaki fizik üstünlüğü de eklenirse, Sambacıların turnuva dışında kalması hiç de olasılıksız değil.

 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Hayal Kuran Herkese

Hayal Kuran Herkese

3 sene önce
Neno

Neno

3 sene önce
Sözlü

Sözlü

3 sene önce