Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolGenelMaç #40: Nijerya-Arjantin

Soruların maçı geldi çattı... Arjantin D Grubu'ndan çıkacak mı? Messi, efsanesini koruyabilecek mi?

Arjantin-Nijerya eşleşmesi için artık bir Dünya Kupası klasiği denebilir. Afrika temsilcisi turnuvada altı kez gruplara kaldı, bunların beşinde Arjantin’le aynı gruptaydı. Son olarak 2014 Dünya Kupası’nda oynamışlar, Messi ve Ahmed Musa’nın ikişer gol attığı maçı 3-2 Arjantin kazanmıştı. Nijerya rakibini Dünya kupalarında hiç yenemedi ama bu kez motivasyonları farklı: Kazanırlarsa gruptan çıkacaklar!

Beraberlik dahi Nijerya’yı ikinci tura götürebilir. Arjantin içinse tek çare galibiyet. Ancak gündemleri karışık. Sampaoli ayrı Messi ayrı, ona yardımcı olmayan takım arkadaşları ayrı tartışılıyor. Üstüne bir de araya Diego Maradona giriyor. Futbol, Messi’ye bir Dünya Kupası borçluysa bile bunun tahsili kolay bir borç olmayacağı açık. Messi belki de milli takımla en büyük sınavına bu maçla çıkıyor. 

Dünya kupalarında 4 maçtır kazanamayan Arjantin, tarihinin bu anlamdaki en kötü serisinde. Daha önce hiçbir gruplarını da galibiyetsiz bitirmediler. Kötü bir rekor, Messi için her şeyin daha da kötüye gitmesi demek. Sampaoli’ye göre de takım beş finalinden ilkine çıkıyor. Kaybedildiği takdirde, ülke futbolunda dengeleri değiştirebilecek finale…

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Hayal Kuran Herkese

Hayal Kuran Herkese

3 sene önce
Neno

Neno

3 sene önce
Sözlü

Sözlü

3 sene önce