Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

GenelMaç #2: Mısır-Uruguay

Dünya Kupası'nda ikinci gün, Mısır-Uruguay maçıyla başlıyor...

Dünya Kupası dün oynanan açılış maçı ve tam beş golle start aldı. Ama aylardır asıl beklediğimiz buydu: Maç üstüne maç izleyeceğimiz, turnuva temposuna geçilen gün.

İşte o günün ilk maçında, A Grubu’nun iki iddialı takımı Mısır ve Uruguay karşı karşıya gelecek. Uruguay, bir bütün olarak çok güçlü bir ekip. Hepsinin ötesinde de turnuvanın en iyi santrfor ikilisine sahipler. Ancak Mısır da kesinlikle sadece Mohamed Salah’ın varlığı üzerinden değerlendirilebilecek bir takım değil. Savunma anlamında oldukça kuvvetliler. Üç yıldır takımın başında Hector Cuper yönetiminde çıktıkları 34 maçın yalnızca 3’ünde iki gol yediler ki bunların ikisi hazırlık maçıydı. İki defansif orta saha Hamed ve Elneny ile sahanın merkezinin kontrolünü ellerine alıp, topu Salah ve Trezeguet ile buluşturarak gol aramaya çalışacaklar. Maçın kaderini ise Uruguay’ın tüm yüksek potansiyellerine rağmen genç oyunculardan kurulu orta sahasının, bu alanda Mısır’a nasıl karşlılık vereceği çizecek.

Mısır adına Salah’ın sakatlıktan ne derece hazır döneceği, Süper Lig’deki performansıyla gözleri üstüne çeviren Trezeguet’nin bunu Dünya Kupası’na nasıl taşıyacağı gibi konular da merak uyandırırken; Uruguay için en hassas nokta, başlangıç. Kadrosu heyecan veren Mavi-Beyazlılar, en ileri turlarına gidebilecekleri düşünülen kupaya iyi bir giriş yapmak istiyor. Teknik direktör Oscar Tabarez’in, elindeki çok sayıda alternatiften nasıl bir orta saha kurgusu çıkaracağı ise onlar adına en büyük merak konusu.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Hayal Kuran Herkese

Hayal Kuran Herkese

3 sene önce
Neno

Neno

3 sene önce
Sözlü

Sözlü

3 sene önce