Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

GündemBolt’un Başı Belada Mı?

Justin Gatlin’in son zamanlarda ortaya koyduğu yüksek form grafiği, işleri dünya rekortmeni rakibi Usain Bolt için zora sokmuş gibi gözüküyor.

Dünya atletizminin ‘Şimşek’i Usain Bolt, Pekin’de düzenlenecek 2015 Dünya Atletizm Şampiyonası, ağustos ayında start aldığında unvanlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Zira Jamaikalı, sakatlıklarla dolu 2014 yılının ardından yeniden kendini bulmaya çalışırken; hem 100 hem de 200 metrede senenin en iyi derecelerini yapan Justin Gatlin, ‘geçilmesi gereken adam’ konumuna yükselmiş durumda.

6 defa olimpiyat madalyası kazanan Bolt, rakibinin bu formuna karşın sene içerisinde 200 metrede 20 saniyenin altına inemedi. 100 metre yarışlarından ise performansının yüzde 100’üne ulaşamadığı gerekçesiyle uzak durdu.

Basitçe ifade etmek gerekirse, 2004 Olimpiyatları’nda 100 metre altını alan Gatlin, kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. 15 Mayıs’ta, 100 metre kariyer rekorunu Doha’da 9.74 ile kırdı. Bu derece aynı zamanda, Yohan Blake’in Ağustos 2012’de kaydettiği 9.69’un ardından, gezegen üzerinde kaydedilenlerin en iyisi. Gatlin daha sonra Roma’daki Diamond League’de 9.75’i buldu ve senenin en iyi iki derecesini de ele geçirdi.

Gatlin, Diamond League Eugene ayağındaki 200 metre mücadelesinde yaptığı 19.68’lik dereceyle sezon özelinde dünyanın zirvesine çıkmıştı. Roma’daki yarıştan sonra, “Yeniden hızlı koşuyorum. Güvenimi geri kazandım. Kim olduğumu hatırladım ve bu durum bana harika hissettiriyor” diyordu.

Öte yandan Usain Bolt, 13 Haziran’da yeniden galibiyete kavuşmuştu. Diamond League New York ayağında 200 metre zaferini kimselere bırakmadı. Dünya rekorunun elinde bulunduran Bolt, 20.29’luk bir derece yaparak, 19 yaşındaki Anguillalı Zharnel Hughes’u geride bırakıyordu. O gün Bolt, antrenmanlardaki performansını gerçek yarışta bir fırtınaya döndüremeyişinden kaynaklı öfkesinden dem vurdu:

“Çok iyi çalışıyorum. Ancak iş yarışa gelince istediklerimi sergileyemiyorum. Beni endişelendiren de bu…”

100 ve 200 metrede dünya rekorlarını elinde bulunduran Usain Bolt, şu sıralar, dünyanın en iyisi olarak gözüken Justin Gatlin’le buluşmaktan kaçarak, ikilinin mücadelesini izlemek isteyen atletizm sevdalılarını kızdırıyor. Jamaikalı, bu kapışma için henüz hazır olmadığını belirtirken, Gatlin’le kozlarını Pekin’de paylaşacağını söylüyor.

Ve son röportajlarından birinde şöyle ekliyor:

“Gatlin çok fazla konuşuyor, çok fazla şey söylüyor. Hızlı koşmayı başardığını ve hazır olduğunu kanıtladı. Yani Dünya Şampiyonası’na gitmek heyecan verici olacak. İnsanlar konuşurken yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü bu tarz durumlarda doğru olduğunuzu kanıtlamazsanız rezil olursunuz.” 

Usain Bolt’un son durumu ne olur bilmiyoruz ama Pekin’de geçecek ağustos ayında kendini tahttan indirmeye hazır ve gayet formda bir Justin Gatlin bulacağı kesin…

*Times of India‘da yer alan analizin tamamına ulaşmak için tıklayın. 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce
Sıfır

Sıfır

3 sene önce