Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BisikletSagan’ın Yol Haritası

Peter Sagan'ın 2018 yarış takvimi belli oldu. Eğer Slovak bisikletçinin hayranıysanız bu tarihleri takviminizde şimdiden ayırmayı unutmayın.

“Onun için en büyük amaç kuzeydeki klasiklere hazır gidebilmek. Üç kez arka arkaya dünya şampiyonu olarak tarihteki en büyükler arasına adını çoktan yazdırdı. Şimdi daha çok anıtsal yarış kazanmak istiyor.”

Bora-Hansgrohe antrenörü Patxi Vila, Peter Sagan’ın 2018 takvimini böyle yorumluyor. Aslında ünlü bisikletçi için çok da değişen bir şey yok. O geçen yılki takviminin neredeyse aynısıyla bu yıl da bisiklet seyircisinin karşısında olacak. Hatta olmaya başladı bile… Sezonun açılışında Avustralya’da ter döken Sagan, Andre Greipel ve Caleb Ewan’ı mağlup ederek People’s Choice Classics’te zafere yürümesini bildi.

Peki kazanarak başladığı yılda Slovak sporcu hangi yarışlarda boy gösterecek? Sagan, Paris-Roubaix ve Ronde van Vlaanderen’i sezonunun merkezine alırken yine Fransa Bisiklet Turu’nda etaplar kazanmak istiyor. Üç kez dünya şampiyonu olan bisikletçinin bu yıl Avusturya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası Yol Bisikleti Yarışı’na da iddialı gitmek istediği konuşuluyor. Parkurun dağlık yapısı ona ilk bakışta ters gelecek gibi görünse de mevzubahis Peter Sagan olunca hiçbir şeyi yabana atmamamız gerektiğini çoktan öğrendik.

Tour Down Under
Strade Bianche
Tirreno-Adriatico
Milano-Sanremo
E3-Harelbeke
Gent-Wevelgem
Tour of Flanders
Scheldeprijs
Paris-Roubaix
Tour of California
Tour de Suisse
Tour de France
Dünya Şampiyonası

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

1159 Gün

1159 Gün

3 sene önce
İstasyon

İstasyon

4 sene önce
Rüya Gibi

Rüya Gibi

4 sene önce