Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

TenisAvustralya Açık 4. Gün: Melbourne Sıcağı

Avustralya Açık'ta geride kalan güne sıcaklar damgasını vurdu. Tabii 39 derecenin altında oynanan zor karşılaşmalar, bazı favorilere de pek iyi gelmedi.

Günün Olayı: Favorilere Veda

Avustralya Açık’ta dördüncü günün olayı; Serena Williams’ın yokluğunda zaten bir hayli açık olan kuranın, iki favoriyi daha kaybetmesi oldu. Avustralya doğumlu olduğu için senenin ilk slam’iyle her zaman özel bir ilişkisi bulunan Britanyalı Johanna Konta bu kayıpların ilki. Sezonu Brisbane’da açan fakat çeyrek finalde kalça sakatlığı nedeniyle maçtan çekilen Konta, doğal olarak Avustralya Açık’a da istediği kadar hazır gelemedi. Bu sebeple normal şartlar altında olsa rahat kazanması beklenecek maçta, dünya 123 numarası Bernarda Pera’dan set alamayarak, 2016’da yarı final oynadığı turnuvaya veda etti. Geçtiğimiz sezon dünya 1 numarası koltuğuna ziyaret yapan çok sayıdaki kadın oyuncudan birisi olan Garbine Muguruza da, Avustralya Açık’a istediği sağlık kondisyonunda gelemeyen çoğunluktaydı. Önce Brisbane’daki Kiki Bertens maçından bacak krampları sebebiyle çekilen ve ardından da sağ uyluğundaki ağrılar sebebiyle Sydney’de oynayamayan Muguruza, Melbourne’de her ne kadar durumu zorlasa da yoluna devam etmeyi başaramadı. Muazzam sıcağın damga vurduğu günde o da bu durumun kurbanları arasında yer aldı. Son Amerika Açık şampiyonunu yenen isim 32 yaşındaki Su-Wei Hsieh’di.

Günün Oyuncusu: İsmiyle Müsemma

“Eğer bir sporda kötüyseniz, o sporun ismini alamazsınız.”

Bu sözler bir Grand Slam ana tablosunda ilk kez ikinci, ardından da bugün üçüncü tura yükselen Tennys Sandgren’e ait. İlk Grand Slam deneyimini geçen sene Roland Garros’ta yaşayan Amerikalı, kendi evindeki Amerika Açık’a da katılmış fakat iki turnuvada da ilk turlarda elenmekten kurtulamamıştı. Yaptığı sporun isimini -neredeyse- taşıyarak dikkatleri üzerine çeken Sandgren’in bugünkü rakibi ise büyük bir isimdi. Sol dizinden yaşadığı sakatlık kaynaklı geçirdiği ameliyatın izlerini hala taşıyan 2014 Avustralya Açık şampiyonu Stan Wawrinka, ilk turda Ricardas Berankis’i mağlup etmiş ve Sandgren’in karşısına dikilmişti. Turnuva öncesinde yüzde yüzüyle oynayamayacağını zaten belirtmiş olan Stan için, ikinci mücadele de tam bu havada geçti ve İsviçreli raket set dahi alamayarak Melbourne’e veda etti. Şartlar ne olursa olsun; Tennys Sandgren gibi kariyerinin ilk Grand Slam ikinci turunu oynayan bir oyuncunun, eski bir şampiyonu bu şekilde domine etmesi de onu dördüncü günün en dikkat çeken ismi yaptı.

Tennys Sandgren, ilk Grand Slam ana tablo galibiyetlerini Melbourne’de aldı.

Günün Maçı: Thiem Klasiği

Normal şartlarda bir Grand Slam turnuvasının ikinci turunda görmeyi beklemeyeceğimiz bir eşleşme olan Novak Djokovic-Gael Monfils maçının, günün en iyisi olması konusunda ciddi bir iddiası vardı. Altı kez şampiyon Sırp’ın talebiyle gündüz seansında oynandığı iddia edilen maça havanın sıcaklığı damgasını vururken, ‘günün maçı’ seviyesini de maalesef çok fazla göremedik. Novak da beklenenden epey rahat şekilde bir üst turun yolunu tuttu. Dominic Thiem-Denis Kudla maçı ise kâğıt üzerinde, üç setlik bir Thiem galibiyeti gibi görünüyordu. Ama mevzubahis Thiem ise, kâğıt üzeri diye bir şey yok! Zira Avusturyalı, yine olmaması gereken bir yerde başını derde sokmayı başardı. Maçın ilk iki setinde, tabiri caizse sürekli olarak şapkadan tavşan çıkaran Kudla, 2-0’lık üstünlüğü hanesinde görmeyi başardı. Bu, geçen sene Melbourne’e dördüncü turda veda eden Thiem için daha da erken bir vedaya yaklaşmak demekti. Fakat dünya beş numarası turnuvada kalmak için, zora soktuğu mücadeleyi ‘günün maçı’ hâline getirdi ve arka arkaya kazandığı üç setle yoluna davam etti.

Günün Sürprizi: Beklenmeyen Adam

Geçtiğimiz sezon biterken Londra’daki ATP Finalleri’nde Roger Federer’i mağlup ederek finale yükselmeyi başaran David Goffin, orada Grigor Dimitrov’a mağlup olmuş ve kupayı kaldıramamıştı. Fakat Belçikalı adına şanssızlıklarla geçen sezon her şeye rağmen mutlu sonla bitmişti. Goffin için, 2018 Avustralya Açık da başarı hedefinin yüksek olduğu bir Grand Slam’di. Zira Melbourne’de geçen sene çeyrek final oynamış ve kariyerinin en iyi slam derecesini egale etmeyi başarmıştı. Bu yıl ikinci turdaki rakibi de veteran Fransız Julien Benneteau’ydu. Deneyimli oyuncu kariyerinde ATP düzeyinde hiçbir kupa kazanamamış olmasına rağmen, zaman zaman gösterdiği etkili performanslarla büyük galibiyetlere imzasını koymayı başarmıştı. Kimsenin ondan galibiyet beklemediği maçları kazanma konusunda şöhretli Benneteau, koleksiyonuna dört setlik David Goffin zaferini de ekledi. 36 yaşındaki oyuncu, bu sonuçla günün sürprizine imza atmayı da başarıyordu.

Julien Benneteau, dev galibiyeti eşi Karen’a armağan etti.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Chrissie

Chrissie

3 sene önce
İmparatoriçe

İmparatoriçe

4 sene önce