Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

BasketbolVideoDestek Verme Sırası Doğuş’ta

Doğuş Balbay, çok genç yaşta A Milli Takım kapısını aralamıştı. Artık o dönem gördüğü desteği yeni jenerasyona aktarma zamanı...

[vc_row full_height=”yes” content_placement=”top”][vc_column][vc_single_image image=”13139″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1503662941365{margin-top: -10px !important;}”][vc_column_text]Doğuş Balbay, kabuk değişimi içerisindeki Milli Takım’ın tecrübeli oyuncularından biri. Anadolu Efes’te kaptan olarak geçirdiği sezonun ardından Milli Takım’daki genç isimlere yol gösterme konusunda da deneyim kazanmış durumda. Çok genç yaşta A Takım seviyesinde Milli Takım kadrolarında kendisine yer bulmuş bir isim olan Balbay, ilk kez büyük bir turnuva heyecanı yaşayacak oyuncularla en iyi empati kurabilecek kişi belki de.

Balbay ile Milli Takım’ın Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapacağı antrenman öncesi buluşuyoruz. Etrafta kırmızı-beyaz formayı sırtına geçiren birçok genç oyuncunun oluşunu tebessümle karşılıyor. Belki de onların gözünde yıllar öncesini, genç Doğuş’u hatırlıyor. “Amerika’dan Türkiye’ye yazları geliyordum ve kamplara dahil oluyordum, Bogdan Tanjevic, sağ olsun, beni hep kadroya alıyordu” diyerek anıyor o yılları 28 yaşındaki guard.

Foto: TBF

‘YARDIMLARINI EKSİK ETMEDİLER’

Gerek kolej gerekse profesyonel seviyede, kendi takımlarında aldıkları sorumluluk ne olursa olsun, ülkenin en iyileriyle bir araya geldiğinde her oyuncunun uyum sağlamakta zorlandığı anlar olması gayet doğal. Balbay da bu tür anlarda kendisine arka çıkanları iyi hatırlıyor: “Milli Takım’daki ilk zamanlarımda şu anda Milli Takım idarecimiz olan Kerem Tunçeri kadrodaydı, federasyon başkanımız Hidayet Türkoğlu yine o isimlerin arasındaydı. Milli formayı giydiğim ilk günlerde onların yardımı çok fazlaydı.”

Balbay, genç oyuncuların, kadroda geçirdikleri birkaç haftanın yanı sıra sezon boyunca tavsiyeler alabilmesi için o dönem kadronun yıllanmış basketbolcularının sorumluluktan kaçınmadığını da not düşüyor: “Hemen aralarına kabul ettiler beni. Zaten Amerika’da neler yaptığımı takip ediyorlardı. Bazı sakatlık durumlarında -Kerem Tunçeri’yle aynı sakatlığı geçirdiğimiz dönemler olmuştu, örneğin- sık sık telefonda konuşuyorduk. Hiç yardımlarını eksik etmediler benden o dönemlerde.”

Sakatlık, bir profesyonel sporcunun karşısına çıkabilecek en büyük talihsizliklerden biri. Her oyuncu irili ufaklı sakatlıklarla kariyerinin bir döneminde karşılaşıyor. Ama her biri yakın çevresinden aynı desteği ve fedakarlığı göremeyebiliyor. Kolej kariyerini Teksas’ta geçiren Balbay, bu konuda şanslı olanlardan: “Zor günler geçirdim, tabii. Sakatlık bir oyuncunun en son karşılaşmak isteyeceği şeydir. Amerika’da da olsam ailem her zaman yanımda oldu bu tür anlarda. Üniversitem Teksas’ın da yardımlarıyla o günleri birlikte atlattık.” Yakın çevresi, ABD günlerinden bugüne, Balbay’ı asla yarı yolda bırakmamış:

“Bugün de kaybedilen maçlar, kötü geçen turnuvalar sonrasında eşim, annem, babam, ablam, eniştem, hiçbiri pozitif desteklerini esirgemiyor.”

Sakatlık, bir profesyonel sporcunun karşısına çıkabilecek en büyük talihsizliklerden biri. Her oyuncu irili ufaklı sakatlıklarla kariyerinin bir döneminde karşılaşıyor. Ama her biri yakın çevresinden aynı desteği ve fedakarlığı göremeyebiliyor. Kolej kariyerini Teksas’ta geçiren Balbay, bu konuda şanslı olanlardan: “Zor günler geçirdim, tabii. Sakatlık bir oyuncunun en son karşılaşmak isteyeceği şeydir. Amerika’da da olsam ailem her zaman yanımda oldu bu tür anlarda. Üniversitem Teksas’ın da yardımlarıyla o günleri birlikte atlattık.” Yakın çevresi, ABD günlerinden bugüne, Balbay’ı asla yarı yolda bırakmamış: “Bugün de kaybedilen maçlar, kötü geçen turnuvalar sonrasında eşim, annem, babam, ablam, eniştem, hiçbiri pozitif desteklerini esirgemiyor.”

Foto: TBF

Bugün kolej kariyerini ABD’de sürdüren Ömer Faruk Yurtseven, Yalım Olcay, Erten Gazi gibi birçok Türk oyuncu var ama Doğuş Balbay bu yolu seçtiğinde, önünde benzer rotayı seçmiş pek de fazla yerli basketbolcu yoktu: “Teksas’a adaptasyon zordu. Engin Atsür dışında önümde çok fazla örnek yoktu. Üst düzeyde oynayan başka bir isim göremiyorduk.”

HEM KOÇ HEM REHBER YARDIMI

Atlantik’in ötesinde geçen ilk haftalarda dil problemi de devreye girince uyum süreci de biraz uzamış. Tam bu noktada, Teksas Üniversitesi’nin gerek basketbol takımı koçları gerekse de ders hocalarıyla verdiği destek, Balbay’ın pes etmemesinde başrol oynamış. Kendisinden dinleyelim: “Teksas’ta hem derslerime hem de antrenmanlarıma başladığım andan itibaren gerek koçlarım gerekse de rehberlerim hiçbir yardımı eksik etmediler. Basketbol toplantılarımız oldu, neler yapmam gerektiğine dair videolar izlettiler, bire bir eğilmem gereken konuları bana açıkladılar. Rehberlerimiz de ders konusunda tökezlediğimde, takıldığımda özel hocalarla birlikte bana destek verdiler, her daim yardımcı olmaya çalıştılar.”

Artık yardımcı olma sırası Doğuş Balbay’da. Birkaç yıl önce atlet bir kısa etiketiyle girdiği A Milli Takım kapısında bugün yeni gelen isimleri karşılıyor. Tıpkı zamanında Keremlerin, Hidayetlerin yaptığı gibi…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Umut Işığı

Umut Işığı

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce