Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Bisikletİspanya Turu’nda Etap Değişiklikleri

2017 İspanya Turu'nun başlamasına kısa süre kala yarış etaplarında gidilen değişikliklere kısaca göz atalım.

*The Cycling News‘de yayımlanan bu yazının orijinalini şuradan okuyabilirsiniz.

2017 İspanya Turu’nun başlamasına kısa bir zaman kala, yarış organizatörleri bu yılki yarışta birçok etapta değişikliklere gitti. 19 Ağustos’ta Fransa’nın Nimes kentinde başlayacak olan sezonun son büyük turuna hazırlanırken, bütün etapların profilleri ve haritaları yarışın resmi web sitesinde yayınlandı ve İspanyol gazetesi AS, dört önemli etapta yapılan değişiklikleri kaydetti.  

Tour de France galibi Chris Froome (Team Sky) bütün zorluklara rağmen Vincenzo Nibali (Bahrain – Merida) ve Fabio Aru (Astana) ile birlikte Tour – Vuelta dublesine katılacağını onayladı.

Etaplarda yapılan değişiklikler bireysel zamana karşı uzunluğu ve Sierra de La Pandera ve Alto Hoya de la Mora’ya arka arkaya yapılan tırmanışlarla ilgili. Rotadaki bu değişiklikler için herhangi bir gerekçe bildirilmedi.

Caravaca Jubilar’dan El Pozo Alimentacion’a kadar olan onuncu etap değişikliklerin ilki. Orijinal plana göre, etap Collado Bermenjo tırmanışıyla birlikte 171 km uzunluğundaydı ve bisikletçilerin bitiş çizgisini ilk geçişlerinden sonra, kısa bir virajı tamamlamalarıyla hemen hemen aynı rotayı takip edecekti. Fakat şimdi, organizatörler Alto de Morron kısa tırmanışını üçüncü kategori bir tırmanış olarak Collado Bermejo’nun önüne aldılar. Buna ek olarak, yaklaşık 6 km kesilerek etap 164.8 km’ye düşürüldü.

Etaplar içinde en çok yenilik yapılan etap 14. etap oldu. Erken bölümlerdeki değişikliklerden dolayı 14. etap 185 km’den 175 km’ye, 10 km kadar kısaltıldı. Aslen, Ecija’dan başlayarak, Aguilar de la Frontera’dan geçip Monturqur’dan inen bir rota vardı. Onun yerine, yarış direkt olarak Güney’de Herrera’ya yönlendiriliyor ve orijinal rotaya tekrar bağlanmadan önce Lucena üstünden devam ediyor.

Günün ilk tırmanışı, üçüncü kategori Puerto el Mojon, şu an orijinal plana göre neredeyse 20 km sonra geliyor – yaklaşık 76 km çizgisinde. Etap, Sierras Subbesticas doğal parkından geçecek ve A-339 üzerindenAlcala la Real’deki ara sprint kapısına bağlanacak. Kuzeyden Los Villares’e doğru uzanan orijinal plan boşa çıkarılmış. Bu da, Puerto de Locubin ve birinci kategori Alto de los Villares de Jaen tırmanışlarının plandan çıkması anlamına geliyor. Onların yerine, ikinci kategori Alto Valdepenas de yarışın bitişe yakın daha direkt bir rotası olacak.

15. etaba birkaç kilometre ekleniyor. Bir kilit nokta dışında rota çok da farklı değil. Finiş çizgisi orijinal planda olan 2,490 metredense 2,510 metrede olacak ve bu sayede etabın toplam uzunluğu 129 km olarak düzenlenmiş durumda.

Son olarak, 16. etaptaki zamana karşı 42 kilometreden 40.2 kilometreye çekildi. Yine de Fransa Turu’ndaki zamana karşıyla kıyaslandığında ondan çok daha uzun ve katılımcıları sağlam bir test bekliyor. Profile göre baktığımız zaman, değişiklikler rotanın son kısımlarında ama yarışın genelinde çok da şiddetli bir etki yaratmıyor.

İspanya Bisiklet Turu takım zamana karşı etabı 19 Ağustos’ta Nimes’da başlayacak ve 10 Eylül’de geleneksel bir sprint finişiyle Madrid’de son bulacak.

Çeviren: Gizem Denizcioğlu

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

1159 Gün

1159 Gün

3 sene önce
İstasyon

İstasyon

4 sene önce
Rüya Gibi

Rüya Gibi

4 sene önce