Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

PlatformZlatan’ın Asıl Sesi

Zlatan Ibrahimovic’in otobiyografisi I Am Zlatan’ın hayalet yazarı David Lagercrantz, kitaptaki bazı ifadelerin İsveçli golcüye ait olmadığını itiraf etti.

“Carew’in futbol topuyla yaptıklarını portakalla yaparım” veya “Sahada 11 pozisyonda da oynayabilirim. Çünkü iyi bir oyuncu her yerde oynamalı” şeklindeki sözler. Hatta kendine güven dozunu biraz artırırsak, “Ben de en büyüğüm! Durun, bu mümkün değil. O zaman Ali’den sonra en büyüğüm” ifadesi…

Bu cümleler, Zlatan Ibrahimovic’in futbol lügatına yaptığı katkının yalnızca küçük bir kısmı. İş yaratıcılık ve özgünlüğe geldiğinde sıkıntı yaşadığını pek görmediğimiz İsveçli golcü için durum, söz konusu otobiyografisi olduğunda biraz farklı gözüküyor.

I Am Zlatan adını taşıyan otobiyografinin hayalet yazarı David Lagercrantz, kitaptaki bazı sözlerin direkt Zlatan’a ait olmadığını şu şekilde aktarıyor:

“Ibrahimovic’e sadece bilmediğim şeyler hakkında sorular sordum, o da içtenlikle yanıt verdi. Ancak anahtar nokta şu ki, bu kitabın yazımında bir gazeteci gibi çalışmadım. Ondan alıntılar yapmadım. Hem otantik gözüken hem de doğru olan bir şey yapmak istiyorsanız alıntı, çalmak isteyeceğiniz son kapıdır. Kitapta tamamen Zlatan’a ait çok az söz var. İşimi yaparken, Ibrahimovic hakkında bir illüzyon yaratmaya, edebi Ibrahimovic’i bulmaya çalıştım”

Zlatan, içindeki edebi parçayı kağıt üzerinde ilk gördüğünde çok şaşırıp, “Bunların hiçbirini ben söylemedim” dese de şimdilerde hikâyenin kendisini çok iyi yansıttığını düşünüyor. Okuyanlar da beğenmiş olacak ki I Am Zlatan, 2013 William Hill Ödülü’ne aday gösterildi. Kitaptaki Zlatan gerçek olsa da, olmasa da…

İlginizi çekebilecek diğer içerikler