Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

GündemMIKE GİBİ POZ VER!

Michael Jordan'ın fotoğraflarını çekmek nasıl bir deneyim? Yıllarını yıldız oyuncuyla geçiren ünlü fotoğrafçı Walter Iooss Jr anlatıyor.

Michael Jordan’ın kariyeri birçok özel sahneyle dolu. The Shot, Detroit Pistons serileri, Los Angeles Lakers’a karşı attığı özel turnike, Utah Jazz karşısındaki son saniye basketi. Hepsi hem spor tarihini değiştirdi hem de fotoğrafçıların yıldız basketbolcu sayesinde bir ömür yetecek kadar özel kareyi koleksiyonlarına eklemelerini sağladı.

O şanslı fotoğrafçılardan biri de Walter Iooss Jr 1943 doğumlu Teksaslı, Tiger Woods’tan Muhammed Ali’ye kadar birçok süperstarı yakından tanıma fırsatı bulmuştu. Çektiği fotoğraflar ise Sports Illustrated gibi büyük dergilerde yarım asırdır yayımlanıyor. Peki Jordan’ın farkı ne? Bırakalım, Walter Iooss Jr anlatsın:

“Michael Jordan’ın kötü bir fotoğrafını çekme imkânınız yoktur. 50 yıllık kariyerimde onu, diğer bütün sporculardan fazla çektim. Bu aydan başlayarak, bu fotoğrafların büyük nüshaları Chicago’daki Field Museum’da ‘Open Air’ adıyla sergilenecek. Bu sergi, Chicago’ya bir hediye olarak tasarlandı, aynı Jordan’ın 30 yıl önce bu şehre bir hediye olarak gelmesi gibi. Michael, şehri ve Bulls’u yücelten kusursuz bir karışımdı, doğru yerde, doğru zamanda ortaya çıkan doğru insandı. Aynı şekilde ben de doğru zamanda doğru yerdeydim, bu sayede onun fotoğraflarını çekme imkanı buldum.”

Walter Iosss JR.’ın sergisinde olacak bazı fotoğraflara buradan bakabilirsiniz!

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce
Sıfır

Sıfır

3 sene önce