Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

GündemBir Finalden Fazlası

Sezon boyunca yalnızca rakiplerle değil, savaşla da mücadele eden Ukrayna futbolu, Dnipro ile Sevilla’yı karşı karşıya getirecek UEFA Avrupa Ligi finali öncesinde kenetlenmiş durumda.

Ukrayna futbolunun içerisinde olduğu kriz herkesin malumu. Savaşla mücadele eden bir ülke, bombalanan stadyumlar, maçlarını taraftarı önünde oynayamayan takımlar… Ama tüm bunlara rağmen gelen başarı. Çarşamba gecesi Dnipro, UEFA Avrupa Ligi finalinde son şampiyon Sevilla ile karşı karşıya gelecek. Belki favori değiller ama tüm Ukrayna’nın -en azından bir geceliğine- arkalarında olması bekleniyor. Varşova’daki final öncesinde Andrew Wychrij, Goal için analiz etti.

Dnipro’ya, Napoli karşısındaki UEFA Avrupa Ligi yarı finali zaferini getiren düdük çalındığında Ukrayna ekibi dikkate değer bir şey başardığını biliyordu. Taraftarlar Kiev’deki Olympiyskiy Stadı’nın çimlerine hücum etmiş ve takımlarının ilk büyük Avrupa finalini çılgınca kutlamıştı.

Napoli karşısında galip gelmek tek başına bile büyük bir başarıyken, Dnipro’nun sezon içerisinde karşılaştığı engeller bu başarılarıyı bir üst seviyeye çekiyor. Çatışmaların yaşandığı Doğu Ukrayna’nın 200 kilometre ötesindeki Dnipropetrovsk’un takımı olmalarına rağmen UEFA tarafından iç saha maçlarını başkent Kiev’de oynamak zorunda bırakıldılar.

Ancak sahaya koyduğu mücadeleci ruhla birlikte Dnipro, savaştan ve sürekli devam eden politik kargaşadan bunalan insanlara gülümsemek için bir sebep verdi. Çoğu insanın gözünde bütün bir ulusun çabasının vücut bulmuş hâli oldular.

Teknik direktör Myron Markevych, Napoli karşısında elde edilen zafer sonrasında “Çocuklar bir mucizeye imza attı! Ancak bu zafere en çok Ukrayna’nın ihtiyacı var. Ülke savaşta, her gün insanlar ölüyor. Çok geniş bir insan topluluğu adına oynadık.” diyordu.

Dnipro finalde, ülkesine bir kez daha zafer getirmek için sahaya çıkacak. Kaptan Ruslan Rotan, finale çıkmanın büyük bir zevk ve gurur olduğunu söylüyor. Sözlerinin devamındaysa belki de tüm sezon yapmaya çalıştıkları şeyi özetliyor:

“İnsanlar şanslı olduğumuzu söylüyor ancak sadece en güçlü takımlar şanslıdır. Taraftarları sevindirebilmek için finalde elimizden geleni yapacağız. Ancak önemli olan tüm Ukrayna’ya olumlu hisler yayabilmek.”

*Yazının tamamına ulaşmak için buraya tıklayın. 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Harika Çocuk

Harika Çocuk

3 sene önce
Sıfır

Sıfır

3 sene önce